Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Andreas Haddads magproblem

110704. Med en benbit i magen.
NA skriver, att man hittat en lös benbit i magen på Andreas Haddad och då syftar man nog inte på matsmältningsapparaten. Den senaste teorin är nu, att det är denna som gjort att rehabiliteringen inte riktigt gått enligt plan (visar det sig nu). Andreas verkar att tro, att det skall gå att neutralisera smärtan genom smärtstillande behandling. Vet inte riktigt om jag vill tro på det – vem vet var lösa benbitar kan få för sig att göra? Frågan är nu förstås om det var benbiten som hela tiden orsakade problemen eller om han hade bråck också eller om det är så att bråckoperationen var orsaken till benflisan.

110526. NA: Haddad opererad i Göteborg

110520. Fullgoda alternativ finns.
Svarvitts Sarp Yesil har intervjuat Lennart Sjögren om hur han ser på situationen nu när Andreas Haddad förmodligen kommer att vara borta ytterligare en tid. Lennart ser ingen anledning till oro och tycker att man har fullgoda alternativ.

Situationen påminner faktiskt en hel del om fjolåret då Kim Olson lämnade och ersattes med en annan centertyp med ett annat spelsätt. Att inte behöva bygga spelet på en viss typ av central anfallare känns bra, även om jag måste erkänna att Andreas saknas. Men som sagt – om laget skall kunna utvecklas måste man klara av mer än en anfallsmodell.

110519. Operation trots allt?
Andreas Haddad har deklarerat att han helst inte vill opereras för sitt magbråck. Detta för att kunna komma till spel för ÖSK så snabbt som möjligt. Från klubbens sida är man dock mer avvaktande och vill i första hand få en ordentlig utvärdering av det medicinska läget. FotbollDirekt skriver, att situationen skall diskuteras mellan tränare, läkare och Andreas själv. Det låter väl som den enda vettiga vägen att gå vidare.

110518. Bråck konstaterat.
Redan idag kom beskedet beträffande Andreas Haddads problem med magsmärtor. Efter en specialistundersökning i Göteborg har man konstaterat att hand drabbats av ett ”litet” magbråck. Eftersom en operation skulle innebära e frånvaro på 4-6 veckor vill Andreas avstå från operation och spela trots smärtorna. Jag tror dock att sista ordet ännu inte är sagt i den frågan. Jag har svårt att se, att ÖSK låter en skadad spelare delta i matcherna. Med magsmärtor kommer han hur som helst inte att kunna göra sig själv rättvisa och risken finns väl alltid att skadan förvärras ytterligare.

NA: ”Jag vill undvika operation”

110517. Undersökning för Haddad
NA skriver, att Andreas Haddad skall undersökas för ett eventuellt magbråck. Inte för att man tror att det är hans problem, men väl för att man vill utesluta den möjligheten. Någon egentlig förbättring i hans tillstånd verkar man inte ha konstaterat. Det går lite framåt och så blir det ett återfall etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.