Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seger för Söder avslutade ”vår”säsongen

 

Målen mot Kumla BK gjordes av Johan Gynnhammar, Kim Granlund Knutshed (2), Muamer Sepic och lagkapten Sebastian Lööw.

Fastän vi redan kommit en bra bit in i sommaren avslutades fotbollens vårsäsong inte förrän den 30 juni för lagen i div 5 Södra. För Björn Juhlins killar stod ett hemmamöte med Kumla BK på programmet.

Söder var före matchen obesegrade på sin hemmaplan och det är de fortfarande. I årets premiärmatch, då man mötte Kumla BK på bortaplan i Stene, hade laget stora problem trots att man då kunde matcha ett på papperet starkare lag. Den här gången kändes trepoängaren säkrare, speciellt efter det att det för kvällen nykomponerade radarparet Kim Granlund Knutshed och Muamer Sepic ordnat matchens två första mål. Vid det första passade Kim fram Muamer och vid det andra var det ombytta roller.

Med en 2-0 ledning i ryggen efter första halvlek och en lätt medvind i ryggen under andra, så verkade saken mer eller mindre klar. Kim gjorde sitt andra för kvällen på nick, efter det att Benjamin Andersson Westergård vänt ut och in på några motståndare ute vid hörnflaggan och sedan skickat in ett inlägg mot mål. Två  minuter senare rullade Johan Gynnhammar in 4-0 och då verkade segern verkligen odiskutabel och klar. Det tyckte dock inte motståndarna som jobbade på bra och fick snabbt en viss anslutning genom ett mål på straff till 4-1.

Kumla fick sedan en av sina spelare utvisad efter två gula kort med en havltimmen kvar att spela . Utvisningen fungerade överraskande nog som en vitamininjektion för motståndarna, som fortsatte att streta mot och hade faktiskt sin bästa period i matchen med en man mindre på plan. Trots ett 5-1 mål genom Sebastian Lööws nick vid bortre på ett inlägg från Simon Ornstein så gav kumlingarna inte upp utan hann med att göra både 5-2 och 5-3 innan domaren fått nog.

Att ÖSK Söder kom till spel med 4-5 av sina ordinarie startspelare på semester märktes speciellt mycket. Ett bevis på att truppen är bred och att det finns många som är kapabla att ta chansen, när den dyker upp. I en backlinje som sällan ser likadan ut från en match till en annan var till exempel mittbacken Lucas Karlén ett utmärkt exempel på bredden i årets spelartrupp.

Joel Andersson i Söders mål hade det riktigt tufft mot Kumlas stora och tunga anfallare varje gång det drog ihop sig till en fast situation. Joel klarade uppgiften bra med flera fina ingripanden. Att det rann in några mål på slutet kan han inte lastas för, utan det berodde nog snarast på att utespelarna tog lite för lätt på sina uppgifter, när det blivit en motståndarna mindre på plan. Backlinjen stod emot bra, även om de precis som Joel i målet pressades rätt hårt vid de fasta situationerna, då Kumla fick maximalt betalat för tyngd och längd.

På mittfältet utmärkte sig främst Kim Granlund Knutshed med rörlighet och konstruktivt spel. Med två mål och en målgivande passning var han helt klart matchens lirare hos de svartvita. Tyvärr fick han lov att gå av planen efter sitt andra mål med en befarad lättare hjärnskakning. Detta var nog en av anledningarna till att Kumla fick ett bättre grepp om matchen mot slutet.  Efter att ha varit i princip osynlig under första halvlek hade Benjamin Andersson Westergård en betydligt bättre andra, när han väl etablerat ett övertag mot högerkantsförsvararna. I andra halvlek byttes Pontus Björkman in på mittfältet och han liksom Anton Jonsson Fridhagen (inbytt som högerback) skötte sina uppgifter riktigt bra.

2 kommentarer – kommentera

Benjamin Andersson

Tack för den positiva responsen från matchen =) vill bara påpeka att jag spelade fram Kims mål och inte Sebastians Lööfs, Simon Ornstein var det som spelade fram Sebastian lööfs mål. Mvh Benjamin

Ficedula hypoleuca

Tack för korrigeringen. Det blev lite väl många mål i andra halvlek för att jag skulle klara av att hålla isär dem. Dessutom hade jag glömt mitt fickminne som jag brukar använda som minnesstöd. En bra match av Söder var det hur som helst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *