Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P16 vidare i DM

ÖSKs 95-or spelade sin första match i sextonåringarnas DM-turnering i kväll. Att kalla det turnering är dock på gränsen till att ta i. Intresset (eller möjligheterna) att vara med i kampen om DM-tecknen är begränsat. ÖSK, BK Forward och Karlslund ställer i allmänhet upp och dessutom tillkommer i allmänhet några lag, där man tycker att man har en bra årskull på gång.

I ÖSKarnas första match var det IFK Kumla som stod för motståndet och det blev en svartvit seger med 13-0. Lite väl stora siffror kan tyckas, men Kumla verkar att ha matchat det 15-årslag som spelar regionalt och de utgjorde rätt naturligt inget svårare motstånd för ÖSKs spelare som både är ett år äldre och numera rätt ”härdade” tack vare tuffa matcher i pojkallsvenskan.

Nästa omgång, som är semifinal, spelas någon gång i augusti. Då kommer laget att få möta segraren i matchen mellan BK Forward och Lillån/Hovsta. Vilket med största sannolikhet blir Forward.

ÖSKs mål mot kumlingarna gjordes av Semin Ujkanovic, Benjamin Noorzay och Ahmed Hassan med två vardera, samt av enmålsgörarna August Wiklund, Tarik Benca, Oscar Fardelin, Sargon Yildiz, Simon Glännestrand, Filip Albertsson och Alexander Ottosson.

Dagens match får väl ses som en lättare uppmjukning inför det pojkallsvenska mötet med Carlstad United på onsdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.