Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Strul med cupdatum

ÖSK har haft en minst sagt jobbig vecka med tre matcher på fem dagar. Nu visar det sig enligt papperstidningen, att det inte alls var nödvändigt med ett så tätt spelschema.

Enligt den information som tidigare lämnats och som fortfarande ligger uppe på förbundets hemsida skall cupens semifinaler spelas den 29 juni. Men detta stämmer inte – det framgår bland annat av det faktum att cupkvarten mellan Falkenberg och IFK Göteborg ligger inplanerad den 21 juli och matchen mellan Helsingborg och Elfsborg har inte ens fått något datum än.

Nu kan det ju vara så, att ÖSK ändå valde att få matchen mot Åtvidaberg ”undanstökad” så snabbt som möjligt. Motståndet i de tre matcherna var på papperet trots allt rätt beskedligt och laget kommer att få en tuffare matchning i juli med ett dubbelmöte mot Elfsborg samt europaspel. Det kan också ha varit så att Åtvidaberg krävde att få spela matchen på den inplanerade cupdagen för att det passade dem bra. I så fall (om jag förstått saken rätt), så fanns det inte så mycket att göra för ÖSK mer än att spela.

Sportbladet: Tre matcher på fem dagar för Örebro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *