Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söndagsderby mot Rynninge

Efter en moralhöjande utflykt till Assyriska i Göteborg förra helgen är det dags för ÖSK att försöka bärga ytterligare en trepoängare för att skaffa sig lite glapp till lagen på de mest utsatta placeringarna i serietabellens botten. För motståndet står Rynninge IK, som för tillfället återfinns i det placeringsmässiga ingenmanslandet fem poäng högre upp i tabellen.

Till skillnad mot ÖSK lär Rynninge inte ha några speciellt trevliga minnen med sig från sin senaste match. Efter att ha hamnat i underläge efter en knapp halvtimme kom laget så småningom in i matchen och kunde i den 67 minuten utjämna. I samband med detta blev dock den tidigare talangtruppsspelaren Sandro Pavicevic utvisad – inte för någon ojusthet under spelet utan för ett en knuff efter målet. Rynninge verkade sedan trots allt att klara av att spela av matchen med en man mindre på planen, men i den 90:e minuten får ändå motståndarna från Jonsered ett trepoängsmål.

I årets upplaga av Rynninge återfinns en hel del spelare med ÖSK i sitt fotbolls-CV. Den i den senaste matchen utvisade Sandro Pavicevic lär vi definitivt inte få se på plan, men kanske på läktaren. Edvin Möller kom till klubben under våren, men byttes ut redan efter en kvart i den senaste matchen, vilket väl borde tyda på någon slags skada. Definitivt skadad har Gustav Lundholm varit – det är dock inte hans knä som spökat utan en mera vardaglig baksida (eller om det var en framsida). Mattias Norgren börjar nuförtiden oftast på bänken, men inbytt är han ju alltid ett hot genom sin nickstyrka. Robert Dahm har varit skadad under våren, men verkar nu ha tagit tillbaka en plats i backlinjen – numera som högerback.

ÖSK Ungdom.
ÖSKs talanger vann som sagt mot Assyriska i en match som inte dominerades spelmässigt, men väl målmässigt. Alltså ungefär tvärtemot hur det i allmänhet sett ut denna säsong. Mot Rynninge får vi se om det förbättrade försvarsspelet var en tillfällighet eller om det är något vi kan räkna med även i fortsättningen.

På ÖSKs hemsida aviseras följande spelartrupp för örebroderbyt:
Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson, Axel By, Albin, Anel Coralic Ek, Simon Enqvist (mv), Adam Eriksson, Kalle Holmberg, Pontus Jakobsson, Fedja Jelecak, Haris Karahmet, Simon Karlsson, Kevin Larsson, Viktor Lindqvist, Claus Pedersen(mv), David Rohlén och Muamer Sepic.

Detta innebär att Håkan Juhlin kan matcha en rätt komplett trupp. Saknas gör Miralem Malic, som lär ha varit sjuk och Gustav Källberg, som rehabtränar efter en fotskada. A-truppens Simon Leonidsson spelade några matcher med laget i början av årets serie men har sedan dess varit skadad. Oskar Johansson, som dock inte varit med på ett tag, har lämnat ÖSK och står därför inte längre till truppens förfogande. Tillbaka i truppen är Adam Botvidsson, som förra veckan hjälpte Karlslund att säkra tre poäng mot Ludvika.

Efter att ha sett hur det ser ut på diverse fotbollsplaner under Örebrocupen skall man nog vara glad över att örebroderbyt spelas på Behrns vattentåliga plast.

ÖSK Ungdom – Rynninge IK
Behrn Arena, 19 juni, kl. 16:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.