Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen dag 2

Dag 2 – Wrap-up.
Ytterligare en bra dag för de flesta ÖSK-lagen i Örebrocupen.

P16.
Lag1 vann båda dagens matcher. Först mot finska Leppävaaran Pallo med 4-2 i vad som rapporteras ha varit en riktig batalj. Ett rött kort samt sju gula lär ha delats ut. Senare på dagen besegrades sedan även ett lag från Hammarby med 3-0.

P15.
Förstalaget har tagit sig vidare till A-finalerna. Om det blir som etta eller tvåa avgörs i morgon av mötet med IK Sturehov, som ligger två en poäng efter. Även om laget är obesegrat efter tre vinster och en oavgjord match, så har man i allmänhet haft det rätt jobbigt i sina matcher. Frågan är hur långt det räcker när man i A-finalerna kommer att ställas mot lag som nog är minst lika bra som de själva är.

P14.
Förstalaget är klart för slutspelet. Med allra största sannolikhet blir det som gruppsegrare eftersom söndagsmotståndarna inte visat upp något starkt spel. Andralaget har ödet i sina egna händer. Vinner de sin sista match är de garanterade en plats i A-finalen. Spelar de oavgjort är chansen stor att de går vidare, men de är då beroende av resultatet i andra matcher.

P13.
Båda lagen har gått vidare till A-Slutspelet.

F14.
ÖSKs lag leder serien med fyra vinster och målskillnaden 23-0. En match återstår och det är mot det sämst placerade laget. Med största säkerhet vinner tjejerna sin grupp. Har nämnts som det ÖSK-lag som har störst möjlighet att vinna sin klass i årets Örebrocup.

P14 vann gruppfinal.
ÖSKs 97-or besegrade Oddevold i en match som nog skulle kunna kallas för en inofficiell gruppfinal. Det var seriens etta och tvåa som möttes och båda lagen hade med sig storsegrar i bagaget till matchen. Oddevold började bäst och under de första fem minuterna fick ÖSKarna knappt bollen över mittlinjen. Efter hand som första halvleken gick tog laget sedan över initiativet och kunde tack vare två mål av David Holm gå till halvtidsvila i ledningen.

I andra halvlek kom Oddevold in i någon slags andra andning och kunde göra 1-2 och med 10 minuter kvar även 2-2. Matchen stod sedan och vägde innan Felix Möller med några minuter kvar kunde sätta segermålet. Ett oavgjort resultat hade nog varit rättvisare med tanke på spelkvalitet och chansfördelning. Nu spelar detta nog ingen roll – ÖSKarna är redan klara för A-slutspel och Oddevold lär bli det eftersom de i morgon möter Hargs BK, det lag som ÖSK slog med 18-0 i morse.

Tuff match i P15.
ÖSKs femtonåringar fick jobba hårt för poängen när de mötte Mölnlycke IF på Rosta Gärde. Motståndarna var fysiskt överlägsna och välorganiserade. Matchen började inte heller bra för ÖSKarna, som inte kunde få igång något ordnat spel. Det var också göteborgarna som tog ledningen och några minuter före halvtidspausen kunde öka på sin ledning till 2-0. ÖSKs Rickard Hallgren kunde dock reducera en minut senare med en perfekt träff på halvvolley. Bollen gick i en snygg båge och in vid ena krysset. Även i andra halvlek hade ÖSKarna stora problem med att få grepp om matchen även om Mölnlycke inte kändes lika farliga som i första halvlek. Kvitteringen kom dock så småningom efter det att Rickard blivit fälld i motståndarnas straffomåde. Henning Nordvall slog in straffen och några minuter senare var matchen slut med ett rättvist 2-2 resultat för historieböckerna.

Storseger för P14.
ÖSK P14 lag 1 hade en tidig morgonmatch på Örebrocupens andradag. Redan kl. 8 blåste domaren igång matchen mot Hargs BK. En minut senare hade Micke Loön slagit in dagens första mål för sitt svartvita lag. Det skulle bli 17 till innan matchen var slut. Som vanligt var det Micke, Felix Möller och David Holm som fixade flest anteckningar i målprotokollet, men det gjordes en del mål även av andra spelare. Motståndarna från Harg skall ha ett erkännande för att de inte tappade humöret utan kämpade på matchen igenom trots att siffrorna rann iväg. Deras målvakt var nog dessutom en av planens bästa spelare. I eftermiddag väntar en tuffare motståndare i form av Oddevold, som gjorde 20 mål på Sundbyberg igår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.