Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen dag 1.

Dag 1 – Wrap-up.
Det har varit en bra förstadag för många av de deltagande ÖSK-lagen i årets Örebro-Cup. Alla förstalagen i de tre äldsta åldersklasserna som jag i första hand försöker hålla ett öga på har vunnit sina matchen. Nu spelade ju i och för sig killarna i P15 och P14 bara en match idag, men ändå. P16 imponerade stort i sin kvällsmatch på Pettersberg. Även om kanske motståndet var i svagaste laget är det inte dåligt att göra 10 mål på 50 minuter (Dessutom utan att Lukman behövde göra ett enda).

Dessutom noterar jag att i klass P13 så toppar båda de deltagande ÖSK-lagen sina respektive grupper med tre vinster på tre matcher. ÖSK lag 2 dessutom med den förnämliga målskillnaden 18-1. På flicksidan har laget i F14 vunnit båda sina matcher.

P16: Tvåsiffrigt på Pettersberg.
Och det var ÖSKarna som stod för båda siffrorna. Vinst med 10-0 mot svaga motståndare från norrköpingslaget Svärtinge SK. Det var faktiskt så att jag nästan tyckte synd om östgötarna. Vid ställningen 6-0 ville en av deras spelare byta, men fick svaret: ”Det finns ingen att byta med – alla på bänken är skadade. Samtidigt ropar Johan Cehlin åt ÖSKarna att de skall öka bolltempot.

Matchen var i princip redan avgjord efter en minut. Då bröt Semin Ujkanovic fram och gjorde 1-0 med sin fina vänsterfot. Innan halvleken var avslutad stod det 3-0 och när det var slut hade det runnit iväg till 10-0. Bra för eventuella framtida målskillnadsavräkningar.

Målgörare för ÖSK var August ”Agge” Wiklund (4), Semin Ujkanovic (2), August Palm, Oskar Fardelin och David Johansson med vardera ett. Fast Adam skulle egentligen ha två, eftersom Semin stal ett av hans målskott. Ett av målen kan jag inte allokera. Kanske gjorde Semin tre. Trots den rikliga målskyttet gjorde faktiskt Lukman Murad inget (eller så var det han som gjorde det tionde). Lukman nöjde sig den här gången med att spela fram sina lagkamrater till fina lägen.

Vinst för P15 lag 1.
Femtonåringarnas förstalag mötte Eneby BK, ett Norrköpingslag. Östgötarna hade redan spelat en match mot Sturehov som de förlorade med 3-1. Borde alltså ha varit en enkel match, men det blev det inte. Trots ett rätt ordentligt spelövertag lyckades ÖSKarna inte få till de där riktigt heta chanserna. Det var först i andra halvlek, då Lesster Govea byttes in och sattes på högerkanten, som de svartvita kunde börja hota på allvar. Det var också ett inspel från Lesster till lagets måltjuv Almir Tahiri som avgjorde matchen till ÖSKs fördel. Almir med försvarspelare både framför och bakom sig dribblar sig ändå fri och rullar in matchens enda mål. Eneby hade i princip bara en chans och den kom med 15 sekunder kvar av matchen när ÖSKs försvarsspel klickade för en gångs skull. En av östgötarna kom rätt fri, men skottet gick utanför. ÖSKarna vann rättvist med tanke på spelfördelningen, men måste nog skapa och omsätta fler chanser om de skall ta sig vidare i turneringen.

Vinst för P14 lag1.
Bloggens utsände klarade inte riktigt av tidsplaneringen eller hur man nu skall uttrycka det. När jag kom fram till Ekäng sparkades just matchens sista sparkar. En viss tröst var dock att jag nog inte hade hunnit även om vetat om när matchen började, vad klockan var samt dessutom skyndat mig. Det är sånt man får ta en sådan här vecka.

Fjortonårsgänget hade spelat riktigt bra berättade en nöjd Lasse Andersson Seger med 5-0 mot Bele-Barkarby. Målskyttar verkar ha varit de vanliga, typ Felix Möller, Micke Loön, David Holm och möjligen Konrad Gustafsson.

Vinst för P16 lag 1.
Sextonåringarnas förstalag mötte i sin första match Uppsala IF på ett regnigt Trängen. Det var blött, men fortfarande långt från översvämning. Planen var grön och gropig, men hade trots allt hållit rätt bra efter morgonmatcherna.

I en väldigt ensidig match, som mestadels spelades på Uppsalas planhalva fick ÖSKarna ändå jobba rätt hårt för att bärga sin första trepoängare. Den första halvleken slutade mållös och den andra verkade gå samma väg. I slutminuterna fick dock de svartvita betalt för sin överlägsenhet, när August ”Agge” Wiklund nickade in ett inlägg från Filip Jonsson. Vid det laget var ÖSKarna så pass ”desperata” att Sebastian Heimeryd beordrats fram från sin mittbacksposition för att hjälpa till som anfallare. Precis före matchens slut gjorde ÖSK sedan ytterligare ett mål, när Lukman Murad och Stefan Hannason efter en kort hörna kombinerade fram ett skottläge som Stefan utnyttjade till ett målskott vid första.

En helt välförtjänt seger i en match där ÖSK var totalt överlägsna. Uppsalalaget hölls länge kvar i matchen av en duktig målvakt, men till slut gick det inte att stå emot ÖSKarnas anfallsvågor. En bra start på turneringen för laget.

1 kommentar – kommentera

Markus Moore

alltid härligt att se att August ”Aggelino” får göra målen han förtjänar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *