Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Femetta för P16

ÖSKs 16-åringar besegrade gästande serieledarna från IFK Eskilstuna med hela 5-1 på onsdagskvällen. En viss ”hjälp” hade man dock av Eskilstunas olycklige målvakt som i vredesmod sparkade bort bollen vid ÖSKs första två mål. Resultat: Två gula kort och ett rött. Dessutom kom ÖSKs ledningsmål till 2-1 och utvisningen precis innan halvtidspausen, så det var väl inte så muntert i gästernas omklädningsrum.

Annars hade matchen börjat bra för IFKarna, som tog ledningen efter ca. 10 minuters spel. En olycklig bakåtpassning kunde inte rensas på något bra sätt och en anfallare utnyttjade en viss förvirring i ÖSK-försvaret. ÖSK utjämnade dock tio minuter senare när Filip Albertsson avslutade med en mycket prydlig halvvolley efter en hög andraboll. Filip fick den lågt och Eskilstunas målvakt släppte in den vid sin ena stolpe. Det såg lite slarvigt ut, men det hade regnat en hel del, bollen var blöt och planen (med nylagt granulat) var väldigt snabb. Precis före halvtid gör sedan Tarik Benca 2-1 efter en vacker anfallskombination där man spelar sig igenom Eskilstunaförsvaret innan Tarik kan bredsida in den i öppet mål. Mitt minnet sviker mig beträffande passningsleverantören (det kan ha varit Semin Ujkanovic).

Eskilstunakillarna med en man mindre på plan och med en av sina bättre utespelare i mål gav dock inte tappt utan försökte i möjligaste mål att anfalla. De kom dock inte så långt eftersom ÖSK hade rätt bra koll på situationen och dessutom succesivt ökade på sin ledning. Det tredje målet gjordes av Semin Ujkanovic med en baklängesstyrning efter det att Younus Hashim drivit upp bollen och passat in den parallellt med mållinjen. Fyran gjordes av Sargon Yildiz, som väl gjorde sitt första mål efter övergången från BK Forward. Femman slutligen gjordes av Marcus Moore i en trasslig situation efter hörna.

Lite tråkigt med utvisningen (på sätt och vis), för jag har en känsla av att ÖSK hade klarat av att vinna matchen ändå. Med den blev det givetvis lättare. Filip Albertsson var ÖSKs bäste spelare för kvällen med mycket bra jobb både defensivt och offensivt på mittfältet. Dessutom fick han ett utmärkt tillfälle att träna självbehärskning efter ett gult kort och sedan ett antal domslut som han inte fick med sig. I övrigt så skötte sig Jonathan Herbst bra i målet. Oskar Fardelin och Sebastian Heimeryd höll ihop försvaret på ett utmärkt sätt. Marcus Moore opererar över stora ytor och med lite snabbare fotisättning skulle han vara en gigant. Centrarna Semin Ujkanovic och Tarik Benca gjorde båda var sitt mål. Ahmed Hassan har ett fantasiskt lätt och fint Yunus-liknande löpsteg kombinerat med en aldrig sinande energi. Lite opolerad ibland vilket ställer till problem för honom, men i kväll låg han i allmänhet på rätt sida av det tillåtna.

I och med segern tar ÖSK över serieledningen. Tvåan Karlslund med två poäng mindre kan dock gå om eftersom de har en match mindre spelad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.