Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Derbyvecka i div 2

Den här veckan spelar ÖSK-familjens div 2-lag två matcher med klar derbykaraktär – utöver poäng står utan tvekan även en hel del prestige på spel för alla parter.

Ikväll möter ÖSK Söders damlag KIFs talanglag DUFF. Extra intressant med tanke på de tre talanger som inför den här säsongen lämnade Söder för att pröva lyckan hos KIF Örebros utvecklingslag. Jag misstänker starkt att Södertjejerna gärna vill visa, att detta var ett snedsteg i fotbollskarriären. De tabellmässiga förutsättningarna gör att det verkligen är en sexpoängsmatch som spelas ikväll. Båda lagen har 12 poäng efter sex spelade matcher med Söder före i tabellen tack vare en betydligt bättre målskillnad. Matchen spelas Behrn Arena med avspark kl. 18:30.

På söndag är det sedan Rynninges tur att komma till Behrn för match mot ÖSKs talanglag. ÖSKs ungdomar gjorde enligt rapporterna en försvarsmässigt sett riktigt bra match i Göteborg mot Assyriska BK och kommer säkert till spel med förnyat självförtroende. Men mer om den matchen senare.

Ikväll har vi tyvärr flera ÖSK-matcher som tyvärr kolliderar med varandra. Utöver Söderdamerna möter ju ÖSK Åtvidaberg i den svenska cupen och på Ekäng möter ÖSKs 16-åringar serieledarna från IFK Eskilstuna. Hemmalaget ligger tvåa en poäng efter så resultatet i den matchen betyder en hel del för seriens vidare utveckling. 95-orna har sviktat en del resultatmässigt nu på slutet och skulle nog må bra av en seger. Matchen spelas kl. 19:00 på Ekäng.

Bloggen har för egen del ännu inte riktigt kunna bestämma sig för vilken av kvällens tre matcher som huvudintresset skall riktas mot. Men det lutar nog trots allt mot Ekäng, även om Söders damlag med sitt positivt offensiva spel alltid är trevliga att följa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.