Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Programenligt för Söder

Mirza Basic och Albin Ek gjorde målen som gav tre poäng mot Laxå IF.

Årets div 5 Södra är en skiktad historia. Några lag som IFK Hallsberg, Yxhult och Marieberg jagar i toppen. Kumla BK och Laxå IF 2 återfinns i botten och ÖSK Söder samt lag som HOIF och Askersund ligger någonstans i mitten. Efter två tuffa bortamatcher mot Yxhult och Marieberg var det dags för hemmaplast igen och med Laxå en motståndare från den nedersta delen av tabellen.

Som väntat kunde inte Laxås andralag rulla boll lika effektivt som ÖSKs Söders spelare, som äntligen var hemma på Ekäng igen efter en tre matcher lång bortaturné. Söder är obesegrade på Ekäng i år och lämnade i kväll planen med oförändrad status. Efter en rätt trög inledning med en hel del missade chanser tog laget ledningen med en minut kvar av halvleken. Sebastian Lööw frispelar Mirza Basic, som lugnt bredsidar in bollen vid bortre. Det kom i rätt tid och kändes nog skönt för Mirza, som tidigare i matchen bränt några bra lägen.

Matchen avgjordes sedan fem minuter in i andra halvlek då den under första halvlek totalt osynlige Albin Ek står för matchens prestation. Framspelad av Jesper Källqvist tar han sig med hjälp av en tvåfotsdribbling igenom Laxås försvarslinje, avancerar mot mål och chippar sedan behärskat bollen över Laxås målvakt, när denne går ner för att täcka av så mycket av skottfältet som möjligt.

Albin gör också matchens tredje mål på ett liknande sätt även om han inte behövde ta till en tvåfotare för att komma fri. Framspelningen den här gången stod Mirza Basic för. Efter det tredje målet verkar det som om alltför många ÖSKare blir alltför sugna på att få komma med i målprotokollet. Resultatet blir så småningom ett tröstmål för Laxå. Någon egentlig anslutning får dock inte laget eftersom ÖSK dominerar spelet eftertryckligt vid det här laget. Haris Karahmet kom till exempel fram några gånger och testar med några långskott utan att dock lyckas få bollen i mål. Närmast var han med ett rungande skott i ribban. Albin Ek var dessutom nära ett hattrick vid några tillfällen.

Även om motståndet den här gången inte var det allra vassaste var det flera ÖSKare som visade upp sig från sin bästa sida. Joel Andersson var stabil i målet och gjorde en kritisk räddning i en en-mot-en situation, då matchen fortfarande var mållös. Jesper Källqvist håller en jämn och bra nivå som mittback och har gått fram mycket denna vår. På mittfältet visade Sebastian Lööw än en gång att det är där och inte som back han skall spela. Även Kim Granlund Knutshed gjorde bra ifrån sig, speciellt i fösta halvlek då de andra inte var lika framgångrika. Anfallarna hade inte så mycket att jobba med i första halvlek med dålig service till de båda yttrarna Albin Ek och Benjamin Andersson Westergård. I andra halvlek blev det bättre och båda dominerade på sina respektive kanter. Mirza Basic tog sig dessutom med dagens mål upp på andraplatsen i seriens skytteliga med sju mål på sina sex spelade matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *