Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förluster för pojklagen

Helgen som var var inte speciellt bra för ÖSKs representationslag i 15- och 16-årsklasserna.

Köping överlägsna på Ekäng.
På hemmaplan mötte P15 Köping FF i den regionala serien och fick finna sig i en förlust med 5-0 mot starka västmanlänningar. Inte så mycket att säga om resultatet. Gästerna hade det bättre laget och de flesta av spelarna var större och mer fysiskt utvuxna än de svartvita. Dessutom spelade de bra fotboll och i längden blev det för svårt att stå emot deras press.

ÖSKarna klarade till att börja med av att hantera motståndet rätt bra och i halvtid var resultatet ”bara” 0-1. Men under den andra halvlekens andra halva rann siffrorna iväg och Köping kunde göra fyra mål till. De första två målen kom signifikativt nog på nick och när sedan ÖSKarna försökte sig på ett mer offensivt spel för att komma ikapp sprang motståndarna igenom det utglesade försvaret och gjorde tre till.

Jag tyckte ändå att hemmakillarna gjorde en bra insats – de hängde inte med huvudet och försökte hela tiden åstadkomma något framåt. Att de sedan inte riktigt räckte till är en annan sak. En bidragande orsak var säkert också att laget saknade tre av sina normalt bästa spelare. Lukman Murad och Gustav Fardelin spelade med pojkallsvenskarna och Rickard Hallgren var bortrest. Bra i ÖSK (där jag inte riktigt känner igen alla spelarna än) var målvakten Sedin Ujkanovic, snabbe backen Edwin Ahlnäs och den rivige mittfältaren och lagkaptenen Henning Nordvall.

Gustav Fardelin i kamp om bollen mot Sköndals IK. (Foto: Peter Fardelin)

 

Dubbla förluster för P16/PAL.
I den regionala P16-serien förlorade ÖSK på lördagen borta mot Värmbol FC med 3-1. Om matchen vet jag inte så mycket mer än att Semin Ujanovic gjorde ÖSKs mål vid ställningen 3-0.

På söndagen var PAL-laget med en stomme från P95 och förstärkta med Lukman Murad från P96 och med några övervintrande P94-or i Farsta för match mot Sköndals IK. Även där blev det förlust om än med ett mål mer gjort än på lördagen. Peter Fardelin rapporterar att av tre motståndarmål så gjordes två på fasta situationer. ÖSKstvå mål gjorde av Lukman Murad, det andra på en egen straffretur. Spelet på mittfältet verkar ha fungerat mindre bra och dessutom snackade ÖSKarna till sig ett antal gula kort. Mest lyckosam i det avseendet eller hur man nu skall uttrycka sig var Semin Ujkanovic, som efter två varningar fick finna sig i att se resten av matchen från åskådarplats.

Peter Fardelin har skickat över några bilder från Sköndal, vilka finns på sidan 2.

David Johansson driver bollen

Semin Ujkanovic på plan.

Utvisad Semin Ujkanovic bredvid plan

Försvarsarbete: Simon Glännestrand, Semin Ujkanovic, Gustav Fardelin och Fredrik Fälle.

Deppiga ledare: Johan Cehlin och Kalle Olsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.