Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam: Programenligt på Ekäng

Sofie Sjöberg gjorde två av ÖSK Söders mål mot Stensätra.

ÖSK Söders div 2-lag hade som väntat inga problem med att besegra gästande jumbolaget Stensätra IF från Sandviken. Med två oavgjorda matchen på pluskontot så här långt kändes motståndet på förhand inte speciellt skräckinjagande. Det var de inte heller även om jag nog måste säga, att de bjöd på bättre motstånd än vad jag räknat med. När de dessutom fick lova att byta ut sin enda målvakt tidigt i matchen pekade allt mot kross av det större formatet. Trots en påtaglig spelmässig överlägsenhet hade dock hemmatjejerna stora problem att få bollen över linjen med undantag för de sista fem minuterna i första halvlek, då i stället i princip allt gick in.

Efter kapitulationen i slutet av första halvek trodde jag på en direkt fortsättning under andra. Gästrikländskorna visade dock upp en överraskande bra kampmoral och gav inte alls upp trots att alla förhoppningar om poäng måste ha försvunnit vid det laget. Även om ÖSK Söder skapade (och missade) ett knippe hyfsade chanser under halvleken, så var det gästerna som vann halvleken med det enda målet (inschabblat efter hörna).

Söders mål:
11. 1-0 Sofie Sjöberg frispelas ute på kanten. Hon skär in framför sin försvarare och rullar in ledningsmålet.
21. 2-0 Sandra Johansson har än så länge fått det, men jag undrar om det inte var ett gästben eller två som hjälpte hennes hörna över mållinjen.
41. 3-0 Eva Tivemo i en gröt framför mål. Kan ha varit en fast situation.
43. 4-0 Sofie Sjöberg igen. Hon frispelas centralt och springer ifrån försvaret och rullar in bollen.
44. 5-0 Stina Andersson slår en lång hög boll, som dalar in i målet.
60. 5-1 efter en hörna som Söderförsvaret inte kan rensa iväg.

Som vanligt – är jag böjd att säga – gillade jag tjejerna på mittfältet mest. Löpstarka med bra teknik och hyfsat tillslag på bollen. Susanne Eriksson på högerbacken var en ny bekantskap som visade sig vara hur solid som helst och säkrade sin kant utan några problem. Sofie Sjöberg med sina två mål hotade både genom bra teknik och fina löpningar. Jag trodde inte att hon kunde skjuta eftersom hon alltid rullar in sina mål, men ett fint skott från utanför straffområdesgränsen i andra halvlek (som dock gick utanför) visade att hon kan det också. Rent generellt skulle jag nog gärna se mer skott utifrån – det är inte alltid som det bästa sättet att göra mål är att passa sig fram till målområdet.

Efter välförrättat lördagsvärv kan tjejerna nu börja ladda för onsdagens lokalderby mot KIF DUFF.

ÖSK Söder Dam: Femetta av Söder
Gefle Dagblad: Ny tung förlust för Stensätradamerna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.