Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inget vinnarhål på Marieberg

För att inte tvåmålsskytten Mirza Basic skulle känna sig alltför ensam på kortet tog jag med sommarvikarien Joel Gustafsson också.

 

Det blev en ny förlust för ÖSK Söder, då laget besökte Marieberg för match mot förortens IK. Matchen slutade med hemmaseger 4-2, ett resultat som väl får sägas ha varit någorlunda rättvist. Eftersom ÖSK kallat in Söders spelare för tjänstgöring i Distriktscupen fick laget den här gången klara sig utan någon förstärkning uppifrån. Bra då att det i stället kom en förstärkning från Göteborg i form av hemvändande mittbacken Joel Gustafsson, som kommer att representera Söder under sommaren.

Hemmalaget var det lag som kom snabbast ur startgroparna och (med ungefärlig tidsangivelse) efter ca. 10 minuters spel tog de ledningen på en andraboll efter en fast situation. Tio minuter kunde de något onödigt öka på ledningen genom en frispark slagen långt utifrån kanten, som seglade in precis under ribban. Lyckligtvis för matchen och Söder-moralen kunde dock Mirza Basic reducera mer eller mindre i det följande anfallet. Han fick bollen och omgiven av ett gäng försvarare snett ute till vänster fick han iväg ett välplacerat skott som gick in vid bortre. ÖSKarna var sedan spelmässigt något starkare under resten av halvleken utan att dock få in något ytterligare mål.

Marieberg verkade ha stärkt sig ordentligt när de startade andra halvlek eftersom de kom ut och till att börja med dominerade spelet. De tryckte på rätt ordentligt mot ÖSKs försvarsområde och fick även ett tredje mål, som man dock från ÖSK-håll bestämt hävdade föregicks av en missad offside från domarteamets sida. Jag hade väl inte uppmärksamheten helt på situationen, men den såg onekligen lite märklig ut. När sedan motståndarna dessutom snyggt kunde nicka in 4-1 på hörna kändes det rätt kört. ÖSKarna skall dock ha en eloge eftersom laget inte gav tappt utan låg på ordentligt under resten av matchen. Ett reduceringsmål blev det också, även denna gång från Mirza Basic som slog in en boll i röran efter en hörna. Närmare än så kom man dock inte även om hemmalaget såg rätt skakade ut och gjorde allt för att få tiden att gå utan att bollen var i spel. En riktig taktik eftersom det verkade som om domaren inte lade på någon tid alls.

Surt att förlora igen, men prestationen var helt ok. Laget har svårt på gräs när man möter lag med äldre (och tyngre) spelare. Underlaget gör att de inte lika snabbt kan spela sig ur besvärliga situationer. Kul att se Joel Gustafsson som kompletterade Jesper Källqvist bra som mittback samt Sebastian Lööw tillbaka på mittfältet, där stod för en en sedvanligt energifylld insats. Mirza Basic gjorde två mål, men var ofta lite väl ensam i anfallsposition för att det skulle bli några längre anfall. Yttrarna hade ofta en tendens att stanna kvar ute på kanten och kvällens enda offensiva mittfältare kom sällan fram i tid för att kunna hjälpa till med anfallsspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.