Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Svartvit nationaldagsfotboll

Det har varit rätt dåligt med svartvita fotbollsspelare på stans fotbollsplaner denna helg. Huvudnummret idag är väl (övriga lag får ursäkta) lokalderbyt i den regionala 16-årsserien, där ÖSK möter Karlslund. Matchen börjar kl 14:00 på Ekäng och för ÖSK gäller det att försvara serieledningen. Ok, även om man förlorar kommer man faktiskt att ha den kvar. Motståndarna har haft det något trögare och två oavgjorda matcher samt lika många matcher tillgodo på de flesta andra lag i serien gör att laget för tillfället håller till i tabellens lägre regioner.

Jag har en känsla av att KIFarna matchar ett lag som huvudsakligen består av 96-or (alltså spelare som är eller blir 15 i år). Det laget var förra året ett av de allra bäst lagen i Sverige i sin åldersgrupp och bör kunna bjuda bra motstånd trots det åldersmässiga underläget. ÖSK matchar av allt att döma ett starkt lag fastän man i det lägret även måste ha morgondagens pojkallsvenska match i tankarna, när man disponerar sina resurser.


ÖSKs 15-åringar spelar just nu en bortamatch i sin regionala serie mot Carlstad United. Även i den serien håller ÖSKarna sig framme och ligger före dagens matcher på andra plats två poäng efter Degerfors.


Egentligen hamnar de utanför ÖSK-bloggens självpåtagna bevakningsområde, men jag kan inte låta bli att nämna att Söderdamernas andralag (med artistnamnet ÖSK Ungdom) ikväll matchar IK Sturehov i en toppmatch i damtrean. Tvåan ÖSK och treorna från Hovet (båda en poäng efter årets kometlag Öfvre) ligger lika både poäng- och målskillnadsmässigt – ÖSKorna har gjort fler mål och håller än så länge andraplatsen tack vare bättre skottstyrka. Kontinental startid gäller som så ofta på Ekäng (20:15). ÖSK Söder Dam och deras Ungdomskollegor har ett farmaravtal varför de två lagen i så gott som alla avseenden fungerar som ett.

Resultat: Lagen är jämna – inte tu tal om annat. Kvällens match slutade oavgjord 3-3. Mest grämer sig nog ÖSKarna, eftersom de hade en 3-1 ledning som försvann i matchens slutskede.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *