Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kvällens publikmatch

110605. En sjua för mycket.
Det stora intresset för den fotboll som spelas på Lugnet (725 rapporterade åskådare) har inte lämnat ÖSK-bloggen någon ro. Lasse Åberg (Joakims pappa) bekräftade redan i samband med Söders match mot Yxhult, att den rapporterade publiksiffran nog var i högsta laget. Det var den också – ny uppdaterad information på ÖLFF:s hemsida anger en publiksiffra på blott 25. Tråkigt för AIK:s klubbkassa om inte annat. Å andra sidan är 25 en rätt dålig siffra för en div 4-match med karaktär av seriefinal. Så det blev trots allt BK Forward som vann publikmatchen.

110601.
Det spelades en hel del intressant fotboll i Örebro denna kväll. På Behrn Arena var det repris på damernas SM-final då KIF Örebro mötte Djurgården. På Trängen spelade BK Forward div 1-fotboll mot Vasalunds IF och på Lugnet var det tidig seriefinal i div 4 då hemmalaget Adolfsbergs IK mötte jagande IFK Kumla. Vem vann publikmatchen? Jo, KIF Örebro hade 222 åskådare, vilket väl inte var så vidare bra. På Trängen fick 318 åskådare se bland annat Kristoffer Näfver göra mål i Forwards femte oavgjorda match på raken. Men den största publiken verkar finalen på Lugnet ha haft. Enligt förbundets resultatsidor var det 725 personer (!) på plats som fick se kumlingarna gå segrande ur striden med siffrorna 3-1.

Bloggens utsände besökte samtidigt Sörbyvallen för att se ÖSKs P17-lag möta Sturehov. Publiken var rätt så gles, men målen var desto fler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *