Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lite väl tufft på Rosta Gärde

Anton Jonsson Fridhagen gjorde ÖSK Söders mål mot Sportakademin Cantolao. Kim Granlund Knutstorp gjorde sitt mot Yxhult i torsdags och svarade för en god insats mot Sportakademin.

ÖSK Söders andralag spelade en liten seriefinal mot Jaime Mercados Sportakademin Cantolao FK på lördagsförmiddagen. Liten seriefinal därför att matchen i första hand gällde vilket av lagen som skulle få behålla andraplatsen efter Brickebacken. En andraplats som i höst kommer att vara värdefull, eftersom den ger uppflyttning till div 6 – ett mål för båda lagen.


Efter att under fjolåret huvudsakligen ha befolkat sitt lag med turistspelande brassar verkar det som om årets upplaga av sportakademin har bemannats av spelare med latinamerikansk bakgrund men boende i Sverige. Det talades nämligen en hel del svenska på båda sidorna om mittlinjen.

ÖSK tog en tidig ledning i matchen genom Anton Jonsson Fridhagen som kunde springa igenom ett väldigt högt ställt försvar och rätt ohotad skjuta in ledningsmålet rakt framifrån. Motståndarna visade sig dock ha några riktigt bra spelare och höll uppe spelet bra. Med en viss medvind i första halvlek dominerade de nog till och med spelmässigt. Nu var tyvärr underlaget på Rosta av navetklass, så det gick inte att spela fotboll med speciellt hög precision. I stället blev det en hel del tjongande och väldigt mycket kamp. Innan halvleken var avslutad hade Cantolao lyckats utjämna genom att bra skott i ena krysset.

Andra halvlek hade ÖSK vinden i ryggen och mer av spelet. Både Kim Granlund Knutshed och Alessandro Eni hade bra chanser att ge ÖSK ledningen och Hannes Botvidsson slog en hård frispark i ribban. Det blev dock motståndarna som gjorde matchens sista mål på en genomspringning på vänsterkanten.

Matchbilden som från början hade varit onödigt hård med en hel del ojustheter från båda håll (men mest från Cantolaos sida, tycker jag nog man får säga), fick tyvärr en rätt trist avslutning. En av motståndarna fick en spark i magtrakten (enligt uppgift) och måste hämtas med ambulans. Så tufft eller skall jag säga oförsiktigt skall man inte behöva spela i div 7, där de flesta om inte alla enbart spelar för nöjes skull. Med en svag domarinsats, med  mycket bråk och snack på plan och alltför mycket klagomål från linjen, så får den här typen av matcher lätt en karaktär som ingen är betjänt av.

Sportakademin Cantolao: TRE VÄLFÖRTJÄNTA POÄNG PÅ ROSTA GÄRDE

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.