Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust i Hällabrottet

Kim Knutshed Granlund gjorde ÖSK Söders mål mot Yxhult. Bloggens slarvige fotograf hade glömt att sätta i minneskortet i sin kamera, så det fick lov att bli ett urklipp från en tidigare bild för Kims del den här gången. Men det kanske blir ett nytt mål på Rosta Gärde på lördag.

ÖSK Söder var på himmelsfärdsdagen i Hällabrottet för ett möte med Jörgen Gustavssons jättedödare från Yxhult. Seriens andralag kom undan mötet med blotta förskräckelsen och en 2-1 seger.
– När Söder gjorde 1-1 kändes det lite pressat, erkände Jörgen efter matchen.

Men om sanningen skall fram så var det yxhultarna som pressade mest matchen igenom. Under den mållösa första halvleken dominerade de stort med en viss hjälp av en snedvind i ryggen. Det var bara ett inspirerat spel av talangtruppslånet Claus Pedersen i Söders mål som då höll gästerna kvar i matchen. Redan i den första minuten visade Claus med en enhandsräddning att han inte tänkte släppa några enkla bollar förbi sig. Söder hade förvisso också några chanser, men det ville sig inte riktigt framför mål den här gången (heller).

Med första halvleken och den motiga snedvinden avklarad kändes förutsättningarna för ett jämnare spel under andra halvlek goda. Jämnare blev det också och dessutom tre mål – tyvärr gjorde hemmalaget två av dem. Rätt tidigt i andra halvlek studsade ett inte särskilt märkvärdigt skott i mål efter det att ingen försvarare fått en fot eller annan tillåten kroppsdel i vägen. Det såg egentligen inte alls ut som en målchans, men det blev mål ändå. Söders killar gav sig dock inte utan utjämnade genom Kim Knutshed Granlund, som vid bortre stolpen nickade in ett inlägg från Mirza Basic.

Efter kvitteringen stod matchen och vägde ett tag och ÖSK fick ett riktigt bra läge, då Mirza kommer fri men skjuter över. I nästa anfall gör sedan Yxhult det avgörande målet. En snabb kontring och ett inspel slås i mål vid bortre. Yxhult fyllde på bra med folk där och det fanns inte tillräckligt med försvarare i ÖSKs straffområde för att rensa den bollen. Efter ledningsmålet försökte Söder förvisso att komma igen en gång till, men inte tillräckligt bra för att lyckas.

Trots förlusten gjorde laget den här gången en betydligt bättre insats än vid den vemodiga insatsen i Odensbacken förra veckan. Yxhult är ett bra lag med vältränade spelare som jobbade på riktigt bra. De är några år äldre, lite större och tyngre än Söders fortfarande rätt veka lag, vilket ofta märktes i närkamperna. Efter matchen var Björn Juhlin som vanligt väldigt nöjd med Kevin Larssons insats, Claus Pedersen gjorde allt rätt i målet och det för dagen till hälften nykomponerade mittbacksparet, där Haris Karahmet var Jesper Källkvist partner, klarade sig också efter omständigheterna bra. Simon Ornstein som är tillbaka efter en sjuk- och skadedrabbad försäsong skötte sig riktigt bra som vänsterback, tyckte Björn. Simons pappa Fredrik hävdade dock att sonen fortfarande är ringrostig. Bloggen tror att han kan bli en riktig tillgång för laget, när han fått spela några matcher till.

Trots förlusten så fanns det alltså den här gången en del positivt att ta med sig hem till Örebro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.