Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Målrikt i Sörby

Gott om målgörare var det då ÖSK besegrade Sturehov med 7-2. Från vänster tvåmålsskytten Denilson Galeano, Tarik Benca, Oscar Fardelin, Benjamin Noorzay med kaptensbindeln, Filip Albertsson och Simon Glennestrand. (Klicka på bilden för bättre upplösning).

 

Nyförvärvet Denilson Galeano (åter från ÖSK Söder) blev matchvinnare, då ÖSK mötte IK Sturehov i den lokala P17-serien. Dede vände matchen mer eller mindre på egen hand efter det att Sturehov mitt i den andra halvleken började hota genom att förvandla en 3-0 ledning till betydligt knappare 3-2. Minuten senare gjorde dock Dede 4-2 på ett hårt långskott och ytterligare några minuter senare gjorde han sitt andra mål på straff efter det att Benjamin Noorzay kolliderat (eller fällts) av Sturehovs målvakt. Straffen är på sätt och vis värd en egen historia. Den fick nämligen slås tre gånger innan den resulterade – alla tre gångerna säkert i mål dessutom. Första gången tyckte domaren att bollen låg för nära, andra gången slogs den innan domarsignalen och först tredje gången var det gillt. Denilson spelade för övrigt högerback under stora delar av matchen och imponerade både spelmässigt och med sina långa inkast.

I första halvlek såg det ut att bli en lätt seger för gästerna från Ekäng. Benjamin Noorzay (kvällens lagkapten) gjorde det första målet och Tarik Benca det andra. Därefter fyllde Filip Albertsson på med ett tredje mål mot sina gamla klubbkamrater innan Sturehov kunde reducera. I inledningen av andra hade sedan Sturehov betydligt mer av spelet och det var inte oförtjänt när de reducerade till 3-2. Men sedan vände som sagt Denilson på steken och efter straffmålet hade luften gått ur hemmalaget. ÖSK kunde sedan avrunda med ytterligare två mål, det första av Simon Glännestrand och det andra på nick av Oscar Fardelin.

Truppen verkar för tillfället vara inne i en väldigt målrik period. I lördags blev det vinst i den regionala P16-serien mot Motala AIF med 5-0, på söndagen förlorade man mot IFK Norrköping i pojkallsvenskan med 8-0 och idag blev det som sagt seger med 7-2.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.