Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Senior-DM, sextondelarna

Dsen första omgången av distriktcupen är nu nästan klar. En match återstår – den mellan Nora-Pershyttan och Laxå. Men i övrigt kan man konstatera en hel del överraskningar och besvikelser. Utgångspunkter för utslagsdelen av tävlingar var att lagen från div 5 och neråt mötte lag från div 4 och uppåt. I princip borde de högre placerade lagen vinna sina matcher, men det blev inte alltid så.

I de utslagnas skamvrå med förlust mot lag från lägre divisioner får följande lag stå: BK Forward (div 1), Rynninge IK (div 2), FK Bosna 92 (div 4), Vretstorps IF (div 4), Ervalla SK (div 4), Sköllersta IF (div 3) och Hidingsta IK (div 4).

Guldstjärnorna som första omgångens jättedödare går till: IK Sturehov (div 5), Lillån FK (div 6), Yxhults IK (div 5), Mariebergs IK (div 5), IFK Hallsberg (div 5), Garphyttans IF (div 6) och FC Höftskott (div 7). Notabelt är att alla div 5 lagen spelar i den södra serien tillammans med bland annat ÖSK Söder.

Åttondelsfinalerna inleds den 9:e juni då ÖSK Elitfotboll möter Lillån FK. Andra intressanta matcher i omgången är Sturehovs match mot Marieberg och IFK Kumlas möte med Örebro Syrianska. Karlslunds IF har fått en överkomlig motståndare i Lekeberg. Om ÖSK vinner mot Lillån väntar i nästa omgång vinnaren i mötet mellan Sturehov och Marieberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *