Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK avgör allsvenskan?

Svenska Fotbollförbundet har fått lov att lägga om spelschemat för hösten. Enligt det ursprungliga förslaget skulle båda de två toppstridande skånelagen ha haft sina avslutande matcher i Göteborg, vilket man ansåg skulle kunna skapa en del problem även utanför fotbollsarenorna. Nu kommer problemen i stället att uppstå i den 24:e omgången, då IFK Göteborg tar emot Malmö FF medan BK Häcken möter Helsingborgs IF. Det bästa hade väl varit att bara flytta någon av de berörda matcherna. Men det gjorde man inte. I stället blir det en betydligt större omflyttning där de 23 och 24 omgångarna byter plats med den 29:e och 30:e.

För ÖSKs del innebär detta, att Malmö FF i den 30:e omgången blir årets sista besökare på Behrn Arena. Om MFF och/eller ÖSK då fortfarande är inblandade i den allsvenska toppstriden kan matchen alltså bli avgörande för var det allsvenska guldet skall hamna. De aktuella omgångarna var ursprungligen planerade på följande sätt för ÖSKs del:

23. Kalmar FF – Örebro
24. Örebro – Malmö FF
29. Helsingborgs IF – Örebro
30. Örebro – AIK

Nu blir det alltså i stället så här:

23. Helsingborgs IF – Örebro
24. Örebro – AIK
29. Kalmar FF – Örebro
30. Örebro – Malmö FF

Rent publikmässigt tycker jag att det verkar som om ändringen blir positiv för ÖSKs del.

Nu är det ju inte alls säkert att MFF är inblandade i guldstriden i slutomgången bara för att de vann SM-guldet förra året, men ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.