Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollskross på Ekäng

Flermålsskyttarna mot Västanfors: Emma Salomonsson (2), Jenny Börjesson (2), Sofie Sjöberg (2) och Stina Andersson (3).

På papperet såg det ut att kunna bli en hård och jämn match. Båda ÖSK Söder och gästerna från Västanfors hade vunnit två matcher i seriens inledning och parkerade i tabellmitten med sex poäng. I verkligheten blev det nog en ytterst jobbig upplevelse för västmanländskorna, som fick resa hem inte bara med oförrättat ärende utan även med en svidande 9-1 förlust i närminnet.

ÖSK Söder vann slantsinglingen och fick fördelen att starta i en rätt kraftig medvind. Efter en något trevande matchinledning med några missade målchanser öppnade Emma Salomonsson målkranen genom att göra matchens första mål. Innan halvleken var slut hade sedan Sofie Sjöberg och Jenny Börjesson ökat på ledningen till 3-0.

Inför andra var sedan frågan om Västanfors med vindfördelen i ryggen skulle lyckas komma tillbaka in i matchen. Inte alls, visade det sig. Efter några snabba mål i början av halvleken (bloggens utsända tappade snabbt kontrollen över vem som gjorde mål när) så stod det klart, att det inte skulle bli någon vändning i den här matchen.

När allt var sparkat och klart stod det 9-1 till hemmalaget, något som fick delar av publiken att muttra att det borde ha blivit tvåsiffrigt och att en nolla i kolumnen för insläppta hade varit bättre. Bloggen tycker dock att man skall tänka på att det är rätt långt tillbaka till Fagersta och unna besökarna att i alla fall ha något positivt med sig på vägen hem. Matchens på sätt och vis roligaste (förutom alla  ÖSK-målen) händelse inträffade fär övrigt när Västanfors gjorde sitt enda mål. Jag har för mig att det var vid ställningen 7-0. Spelaren som gjorde målet var snabbt inne i ÖSK-målet för att hämta bollen och sprang med den tillbaka till avsparkspunkten för att snabbt kunna få komma igång igen.

ÖSKs starkaste lagdel den här gången var nog mittfältet med de hårt jobbande tvåmålsskyttarna Emma Salomonsson och Jenny Börjesson. Två riktiga evighetsmaskiner som tillsammans med mittfältets tredje länk Ida Scherling stoppade nästan allt av motståndarnas anfallsförsök, samtidigt som de mer eller mindre sprang sönder motståndarlagets försvarslinjer. Nämnas skall givetvis även fotbollskloka Stina Andersson, som efter fyra mål tidigare i veckan mot Frövi i div 3 nu gjorde tre till mot Västanfors. I försvaret som inte ställdes på några svårare prov såg det väldigt solitt ut, medan Mimmi Paulsson-Febo  förutom målet inte hade något svårare än en lite för hård bakåtpassning från Sandra Hallin att ta hand om. Av de inbytta spelarna märktes Alexandra Nord genom ett rappt och effektivt löpsteg. Hon sprang ifrån sina försvarare längs  kanten, trots att hon hade bollen att ta hand om.

ÖSK Söder: Storseger mot Västanfors IF
Västanfors IF: Örebro Söder blev för svåra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.