Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Senior-DM: Forward ute

Garphyttans IF, i år ett halvdåligt div 6-lag, tog i kväll över titeln Årets Cupsensation från Jörgens Jättedödare  från Yxhult. Brukslagets killar hade nämligen nöjet att skicka tillbaka stassarna från BK Forward till stan med en 4-0 förlust i bagaget. Av siffrorna att döma (3-0 i paus) satte brukskillarna tillräckligt många av sina bonusstraffar för att man skulle få full utdelning (max 3 räknas) och sedan gjorde man dessutom ett spelmål i den andra halvleken. En helt välförtjänt seger med andra ord.

Forward begick det klassiska distriktcupsmisstaget att skicka ett alldeles för okvalificerat lag till matchen och fick sedan sota för sitt misstag mot jättemotiverade motståndare. I det här fallet verkar man ha trott att talanglaget, som under artistnamnet Forward/Eyra spelar div 4-fotboll (utan större framgång), skulle kunna ta fighten på Kilsbergsvallen. Det kunde de inte.

I och med förlusten missar ÖSK möjligen möjligheten till en intressant kombinerad tränings/cup-match fram på höstkanten. Dessutom ligger den övre halvan av cuplottningen nu vidöppen för lag från de lägre serierna eftersom även Rynninge fallit ifrån. Kul!

Eyravallsbloggen med sina fotbollsrötter uppe bland de blå bergen gläds givetvis ofantligt över tråddragarnas oväntade seger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.