Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny bekantskap för ÖSK Ungdom

För ovanlighetens skull kommer ÖSK Ungdom att klara av helgens arbetsbeting redan under fredagskvällen. Nordvästgötarna från Tibro AIK besöker Örebro och Behrn Arena för en uppgörelse med tre div 2-poäng i potten. Trots att det inte är speciellt långt till Tibro representerar laget något av en vit fläck för fotbollspubliken i Örebro. Inte ens under försäsongen har laget setts till på någon av kommunens två konstgräsplaner.

Kvällens motståndare har under 2000-talet fladdrat omkring en del i seriesystemet. I år är man uppflyttade nykomlingar, men laget har under tidigare år detta decennium siktats i både div 2, 3 och 4. Inför årets seriespel var det många som trodde att laget skulle få respass nedåt med en gång – man brukar ju i allmänhet tro så om nyuppflyttade lag. Så här långt har dessa farhågor/förhoppningar kommit på skam. Laget har bokförts för tre vinster (KB Karlskoga, Skoftebyn och Ytterby) och två förluster (Rynninge och Jonsered). Mötet mot Rynninge spelades i den första omgången och vanns av örebroarna på bortaplan med hela 5-1. Men sedan dess har det som sagt gått bättre och laget verkar ha vunnit de matcher man skall vinna för att hålla sig kvar plus någon till.

ÖSK Ungdom.
ÖSKs talanglag åkte på en riktig smäll i förra helgens bortamatch mot Gunnilse. Förlusten med 4-0 svider nog fortfarande och skall förhoppningsvis även ha höjt lagets motivationsgrad några snäpp. Laget har på grund av sin rätt usla målskillnad (-4 efter fem matcher) fått ta hand seriens kvalplats. Seriens mittskikt är dock mycket komprimerat och en seger kommer att lyfta laget flera placeringar.

För matchen har Håkan Juhlin enligt ÖSKs hemsida tagit ut följande trupp:
Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson, Axel By, Anel Coralic, Albin Ek, Adam Eriksson, Simon Enqvist (mv), Kalle Holmberg, Pontus Jakobsson, Fedja Jelecak, Oskar Johansson, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Viktor Lindqvist, Miralem Malic, Claus Pedersen (mv), David Rohlén och Muamer Sepic.

Saknas i truppen på grund av skadekänningar gör Simon Karlsson, Andreas Ståhl och Simon Leonidsson. Haris Karahmet var mittfältsdominant för ÖSK Söder i gårdagens match mot IFK Askersund och har fått ledigt. Med mot Askersund och även i truppen är dock Axel By och Kevin Larsson. Båda lär få starta på bänken och slutar säkert också där om inget oförutsett inträffar. Nya resp. åter i truppen är målvakten Simon Enqvist, som byter plats med Nils Carlsson. Nils hjälper ju även för Arboga Södra med målvakteriet.  Miralem Malic är tillbaka och förstärker anfallet med sin snabbhet. För första gången i år får den skade- och otursförföljde Albin Ek en plats i truppen. Albin lär ha gjort en riktigt bra insats som vänsterback i internmatchen mot A-laget i veckan och jobbade sig alltså till en plats i truppen.

ÖSK Ungdom – Tibro AIK
Behrn Arena, 20 maj kl. 19:00

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *