Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Jörgen strikes again!

Förra året överraskade Jörgen Gustavsson och hans Yxhults IK den lokala fotbollsvärlden när de tog hem distriktscupen genom att i finalen besegra Rynninge IK. Starkt jobbat av div 5-klubben att besegra seriesegrarna från div 3 Västra Svealand Rynninge IK. Det var då andra distriktscupsegern på rad för Jörgens del.  Året innan besegrade Sköllersta IF (då tränade av Jörgen) ÖSKs A/B-lag i motsvarande final. (Berra spelade center, Alejandro missade en straff i den avgörande straffsparksläggningen etc.).

Årets cuplottning gav möjlighet för Rynninge att ta revanch. De två lagen var nämligen ihoplottade redan i sextondelen. Hur gick det då – jo, naturligtvis vann Jörgens lag. Den här gången med 10-9 (2-2 vid full tid) efter det att matchen fått lov att avgöras genom straffläggning. Vinsten kom trots att man missade alla sina tre bonusstraffar i matchinledningen! Dessutom verkar Rynninge ha ställt upp med ett relativt ordinarie lag med forna talangtruppsspelare som Edvin Möller, Mattias Norgren och Sandro Pavicevic i matchtruppen. Ibland är bollen faktiskt väldigt rund. En bidragande orsak till Rynninges förlust var att man fick en man utvisad redan efter ca. 25 minuters spel. Men ändå.

Om ÖSK skall stöta på Yxhult i årets turnering blir det i så fall först i finalen. Lagen är nämligen inlottade på var sin halva.

ÖSK-anknytningen här är givetvis den, att Jörgen Gustafssons dagsjobb är att vara fotbollsansvarig hos ÖSK Ungdom på Ekäng. Ytterligare en anknytning som Yxhult på sätt och vis har med ÖSK är att det är Ove Lindqvist, som är deras ordförande.

Bloggen önskar grattis till Jörgen och hans mannar och ser redan fram emot en eventuell distriktscupsfinal.

Rynninge IK: Förlust i distriktscupen direkt mot Yxhult
ÖLFF: Matchinformation

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.