Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hemmavinst för Söders damer 3-1

ÖSK Söders damlag fick en bra hemmastart på årets säsong när gästande Strömsbro IF skickades tillbaka till Gävle med en 3-1 förlust i bagaget. Efter en första halvlek med stort spelmässigt övertag för hemmalaget, men knappt några målchanser alls, så lossnade det för båda lagen minuterna före paus. Först gjorde Strömsbro 0-1 efter det att Mimmi Paulson i Söders mål hamnat på mellanhand. Men bara någon minut senare kunde ÖSKarna kvittera genom Sofie Sjöberg. Stina Andersson fick på en riktig kanon som tog i ribban och studsade ner framför fötterna på Sofie, som bara hade att raka in den. Helt rättvist och nästan i underkant med tanke på spelfördelningen.

I andra halvlek var ÖSK-dominansen ännu större, men laget hade fortfarande väldigt svårt att komma till de rätta avslutslägena. Till slut kunde dock inte gästrikorna stå emot när Ida Scherling gjorde mål efter hörna. Några minuter senare visade Roland Andersson prov på en riktig fingertoppskänsla när han bytte in Ann-Sofie Frost. Affi hade inte varit på plan mer än någon minut när hon frispelades av Sandra Johansson (?) vars passning snyggt snittade upp Strömsbroförsvaret. Affi kom ensam med målvakten och rullade behärskat in 3-1 målet.

Söders damer var matchen igenom bättre än sina motståndare och vann mycket välförtjänt. Johanna Wall var precis så dominant och rejäl i spelet som en mittback och lagkapten skall vara. Ida Scherling tog hand om Magnus Kihlberg-positionen på ett alldeles utmärkt sätt. Hon läser spelet bra, är brytsäker och hittar nästan alltid en medspelare med sina uppspel – enkelt men väldigt effektivt. Stina Andersson jobbade hårt i anfallet, men fick inte alltid med sig bollen, som hon tänkt sig. Hennes förspel till 1-1 målet kan ha varit matchavgörande.

NA: ÖSK Söder tog första segern
ÖSK Söder: Vinst i hemmapremiären!
Strömsbro IF: Örebro SK Söder – Strömsbro IF 3-1
Gefle Dagblad: Strömsbro tabelljumbo efter ny tung förlust

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.