Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

I stället för Sportklubben

För ovanlighetens skull spelas det inte någon riktigt intressant ÖSK-relaterad fotboll under fredagskvällen. För den som ändå känner ett sug efter fotboll på riktigt erbjuds sådan på Karlslund Arena. Där är det nämligen dags för ett tidigt örebroderby med smak av seriefinal. Både hemmalaget Karlslunds IF HFK och besökarna från andra sidan Svartån Örebro Syrianska har börjat årets spel i div 3 Västra Svealand på ett utmärkt sätt. KIFarna ligger efter fyra spelade omgångar etta med syrianerna närmast efter sig i tabellen. Båda lagen har klart uttalade målsättningar att ta steget upp till tvåan, så de har en hel del att spela för.

Några före detta ÖSK-spelare finns det i de två lagens trupper. För Syrianska spelar snabbe Gabriel Binay, som tillhörde talangtruppen för några år sedan. Ett av årets nyförvärv hos Karlslund är Samuel Mokede, som gjorde 34 tävlingsmatcher för ÖSK under åren 2002 och 2003. En spelare med rötterna i ÖSK Ungdoms verksamhet och med 16 cupminuter för ÖSK i sitt CV är den ettrige mittfältaren Razak Ouro-Nimini.

Matchen börjar kl. 19:00.

Resultat: Syrianerna vann överraskande (för mig i alla fall) med 3-1. För stora siffror förvisso, men inte orättvist. Karlslund hade förtvivlat svårt att få till något slags organiserat anfallsspel. Det var mest chansbollar mot anfallarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *