Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inga poäng i Hallsberg

Det var riktigt roligt att se Nicklas Svensson igen. Förra året i talangtruppen men numera har han "fel" matchtröja på sig. Han kunde dock inte förhindra, att Mirza Basic gjorde ÖSK-mål för tredje matchen i rad.

 

Det blev inte några poäng för ÖSK Söder, då de besökte Hallsberg och fina Allévallen på torsdagskvällen. Hemmalaget dominerade matchen fullständigt under de första 20 minuterna och hade tagit en 2-0 ledning, som nog till och med skulle ha kunnat varit större. När ÖSK dessutom missade en något tursamt erhållen straff efter en hands i straffområdet, så såg det ut som om resultatet skulle kunna rinna iväg ordentligt. Men Söder stadgade successivt upp spelet och kunde till och med knappa in på försprånget, då Mirza Basic tog revansch på sig själv för den missade straffen genom att snyggt slå in en reduceringsboll med 7 minuter kvar av halvleken. Efter bra kombinationsspel på högerkanten var det Julius Jadling som slog in bollen i straffområdet. Mirza kontrollerar den omringad av hemmaspelare och skjuter på uppstuds (tyckte jag) en fint skott i en båge över hemmamålvakten.

I andra halvlek är sedan ÖSK Söder det dominerande laget spelmässigt, men killarna väger lite för lätt  emot Hallsbergs tunga mittförsvarare Nicklas Svensson och Ronnie Mathiesen. Nära var det visserligen några gånger, men ÖSKarna räckte som sagt inte riktigt till rent fysiskt. I stället blev det Hallsberg, som satte den matchavgörande bollen med drygt 10 minuter kvar att spela. Att IFKarna hade känt sig pressade och att målet var välkommet kunde man förstå på jublet hos hemmaspelarna.

Trots förlusten fanns det en hel del positivt att ta med sig hem till Örebro. IFK Hallsberg är förmodligen seriens bästa lag och det unga Söderlaget höll dem klart sysselsatta under den senare delen av första halvlek och hela andra. I Söders lag går Axel By från klarhet till klarhet och dominerade spelet i en backlinje, som trots baklängesmålen i början, såg påfallande stabil ut under större delen av matchen. Även Joel Andersson i målet skall ha plus för sin insats. Framåt hände det väl i och för sig inte så mycket, men Julius Jadling gjorde en riktigt bra andra halvlek som högerytter och ”Shaze” Akbari, som började som mittfältare, kom bättre till sin rätt till vänster i tremannaanfallet.

Nu har Söders rekordunga lag klarat av den första bortamatchen på sedvanligt riktigt dåligt underlag, samt förmodligen mött seriens två bästa lag i skepnad av Sturehov och Hallsberg. Dessa tre matcher har givit sex poäng, ett utfall som jag skulle tro att man är rätt nöjda med hos Söder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *