Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helgens matcher

Även om ÖSKs allsvenska lag redan klarat av sin veckoranson fotboll (även om resultatet inte var nå vidare bra), så återstår det en hel del bollar som skall sparkas innan helgen är över.

Talangtruppen åker till Götene för att försöka fördubbla sin poängskörd genom att ta tre till. ÖSK har inte lagt ut någon information om matchen på sin hemsida. Gör de det så blir det några inför-rader om den matchen.

För ÖSK Söders damlag blir det en något försenad division två-debut efter det att man fått lov att stå över den första omgången på grund av att Gefle fick en sent uppkommen vakans i ettan. Men nu är det alltså dags för div 2-premiären. Motståndet verkar att bli av det tuffare slaget. Västeråslaget BK30 vann sin första match i serien med 8-0. Söders tränare Roland Andersson som sett BK30 i en träningsmatch, tyckte redan då, att västmanländskorna verkade ha ett riktigt bra lag. Så man skall kanske inte ha alltför stora förhoppningar på poäng från västeråsbesöket. Men förhoppningsvis skall man kunna hålla nere siffrorna och göra ett eller annat mål själva. Matchen spelas på söndag.

På lördagen spelar ÖSKs P95-or en match i pojkallsvenskan mot Hammarby IF. Säsongsstarten har varit svår för laget som mött några av Sveriges bästa pojklag – dessutom ofta med ett år äldre spelare (94-or får delta i den här serien). I den senaste hemmamatchen blev det i alla fall 0-0 mot Djurgården och även om det sedan blev förlust borta mot serieledarna från GAIS var det inte något resultat att skämmas över.

Hammarbyiterna verkar av sina resultat att döma att vara något beskedligare motståndare (1 vinst, 1 oavgjord och två förluster). ÖSKarnas möjligheter förbättras även av att man nu får med några spelare som av olika anledningar saknats helt eller tidvis under de senaste omgångarna. Det rör sig om Lukman Murad (avstängd), Filip Albertsson (bortrest) och Stefan Hannasson (skadad). Att man nu får med dessa tre spelare bör innebära en klar förstärkning för laget. Matchen spelas lördag kl 14:00 på Ekäng.

Tvärs över vägen på Navet möter ÖSK Söders andralag tre timmar tidigare på lördagen HOIFs andralag. Utan att egentligen veta något om spelstyrkan hos gästerna tror jag att det här är ÖSKs match att vinna. Söders andralag ser inte alls tokigt ut med många unga ambitiösa spelare.

Redan på söndagen är sedan 95-orna i farten igen. I den regionala serien kommer man att möta Köping FF. Deltar gör i första hand de spelare som inte fick så mycket speltid i pojkallsvenskan plus några av de som inte var med i PAL-truppen. ÖSKarna har vunnit sina tre matcher så här långt i serien och Köping har förlorat sina första fyra med målskillnaden 4-23. Allt annat än en ordentlig vinst för ÖSKarna vore en besvikelse. Matchen spelas på Ekäng kl 14:00 på söndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.