Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder vann söder-derbyt

Mirza Basic och Haris Karahmet avgjorde söderderbyt till ÖSK Söders fördel genom att nicka in var sitt mål. Båda gångerna på bollar med Benjamin Andersson Westergård som avsändare. (Bilden från förra året – i år var det för mörkt).

Det var ÖSK Söder som stod som segrare då de södra stadsdelarnas div 5-lag gjorde upp om äran och tre eftertraktade poäng i en välspelad och fartfylld match på torsdagskvällen. Trots ett tidvis massivt övertag i andra halvlek för gästerna från IK  Sturehov, som då jagade en kvittering, lyckades Söders unga trupp stå pall för attackerna. Mitt i den värsta pressen stack sedan Haris Karahmet – med en kvart kvar på matchuret  – fram huvudet på en hörna levererad av Benjamin Andersson Westergård och fastställde vad som skulle bli ett inte helt rättvist slutresultat.

I första halvlek hade spelet varit något jämnare, även om bollen oftare var på Söders planhalva än vad den var på Sturehovs. Ledningsmålet nickades in av Mirza Basic via stolpen på ett inlägg levererat av – just det, det var ”Benji” den gången också. Inte på hörna dock utan han vände in och ut på sin ytterback några gånger innan han levererade ett väl avvägt inlägg.

Precis som i premiärmatchen mot Kumla BK hade Söder fått låna ner några spelare från talangtruppen som förstärkning. Utöver den målnickande Haris Karahmet deltog även Axel By, som på nytt gjorde en klockren insats som mittback, samt energiknippet Kevin Larsson på mittfältet. Starka insatser från Söders egen trupp gjorde framför allt målvakten Joel Andersson, som kunde hålla sin nolla intakt tack vare stabilt målvaktsspel kryddat med några riktigt svettiga räddningar. Sturehovsspelarna skakade på huvudet efter matchen och mumlade något om Lotto. Bredvid Axel By i mittförsvaret levererade Jesper Källqvist ytterligare en gedigen insats som mittback. På mittfältet kompletterade den allsidige och bollsäkre Shazade ”Shaze” Akbari de två talangtruppsspelarna på ett fint sätt och i anfallet hade Benjamin Andersson Westergård tidvis lekstuga med lite stabbiga sturehovsförsvarare.

På det hela taget ett utmärkt resultat för den unga truppen där så gott som alla spelare har 1993 eller 1994 som födelseår.

ÖLFF:s matchrapport.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.