Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollskväll på Ladugårdsängen

ÖSK Söders representationslag spelar i kväll årets andra seriematch i div 5 Södra. För motståndet står fotbollsgrannarna från Sörby. IK Sturehov har efter några års rekonstruktion kraftsamlat och fått ihop vad som verkar att vara ett riktigt slagkraftigt lag. Tillsammans med IFK Hallsberg tillhör de årets seriefavoriter.

Grannarna har förstärkt en hel del över vintern. Det största kapet har väl varit lagkaptenen Erik Malmqvist, som flyttat hem från Rynninge. Namn med ÖSK-anknytning i truppen är bland annat André Molnar och Alexander Nätterlund, som både tillhört talangtruppen.

ÖSK Söder vann något turligt (men kämpastarkt) sin säsongsdebut mot Kumla BK. I kväll lär nöten bli betydligt hårdare att knäcka. Lagets spelstyrka kommer till en del att bero på om och i vilken omfattning man får låna ner spelare från talangtruppen. Matchen spelas på Ekäng med den kontinentaleuropeiska starttiden 20:30. Lite sent, men det beror på att det är andra trupper som tränar på plasten tidigare under kvällen.

Redan kl. 19:00 spelas det dock en klart intressant match i P15-serien. Det är ÖSKs P15-lag som ställs mot de bästa 14-åringarna. Det finns nog en hel del funderingar kring hur styrkeförhållandena ser ut mellan de två åldersgrupperna. 97-orna gjorde mycket bra ifrån sig förra året och tillhörde nog kategorin ”Bland Sveriges bästa”. 96-orna å sin sida har gjort väldigt bra ifrån sig i det regionala spelet med fyra raka vinster så här långt. Jag är dock inte helt klar på om man satsar på att spela med sitt bästa (regionala) lag eller om det blir andra spelare som får förtroende. Blandat är väl mest troligt. Ett intressant möte blir det hur som helst – speciellt för ledarna. Matchens spelas på Navet så det blir nog rätt så guppigt.

Slutligen spelar ytterligare ett ÖSK-lag i den andra P15-serien. Även de spelar på Navet från kl. 19:00 och kommer att möta HOIF.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.