Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

En seger till i Kumla

 

Uppifrån och ner: Jesper Welin, "Shaze" Akbari, Aime Elloh och "Sebbe" Augustsson.

ÖSK Söders andralag gjorde precis som förstalaget gjorde i torsdags. De åkte till Kumla och hämtade hem årets första seger i årets första seriematch. Serien heter Div 7 Östra och motståndare var Societa Sportivia Kumla, ett kamratgäng som bildades förra året (har jag för mig). Hemmalaget började matchen betydligt bättre än vad man hade anledning att tro med tanke på fjolårsresultatet (sist i en av div 8-serierna). ÖSK tappade boll ett antal gånger på mittfältet och kumlingarna var inte sena att anfalla på bred front. Martin Ingvarsson i ÖSK-målet räddade laget vid några tillfällen och så sköts det utanför en del också. Efter ca 25 minuters spel blev det dock ett ledningsmål för hemmalaget. Stor glädje både på plan och läktaren som dock bara varade någon minut eftersom att ÖSK genom Aimé Rodrigue Elloh utjämnade på nick på hörna.

I andra halvlek tog sedan ÖSK ledningen genom Sebastian Augustsson‏, som slog in en andraboll efter hörna. Jesper Welin gjorde det tredje på en målvaktsretur efter skott från Aimé och precis i slutminuten fastställde matchens bäste spelare Shazada ”Shaze” Akbari slutresultatet med ett hårt skott till 4-1 efter att han kommit fri på vänsterkanten.

Efter det att Sebbe Augustsson gjort 2-1 så kändes ÖSKs seger inte direkt hotad. Hemmalaget orkade inte hänga med ÖSK Söders välkonditionerade lag. Som dock har en del att tänka på när det gäller organisationen av spelet på mittfältet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.