Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Viktig hemmamatch för talangerna

Det har ännu inte riktigt hunnit bli vinna-eller-försvinna-läge för ÖSKs talanglag, men efter de två inledande förlustmatcherna är man på god väg åt det hållet. Det bästa sättet att undvika att hamna i poängnöd är givetvis att vinna valborgsmässoaftonens hemmamatch mot Jonsereds IF. Säsongens inledning har inte sett bra ut för talanglaget. Först förlorade man hemma mot Ytterby IS, trots att man två gånger hade haft ledningen. Därefter en på sätt och vis kanske mera väntad förlust på vårligt bortagräs mot Skoftebyn. Förvänted inte så mycket på grund av motståndet som på grund av underlaget.

I veckans som var spelade truppen 60 minuter mot A-truppens B-lag (eller vad man nu skall kalla dem). Talangerna stod upp riktigt bra och om 2-0 förlusten finns det inte så mycket att säga. Ett div 2-lag skall förlora mot allsvenska reserver. Men det är en sak att försvara sig mot ett bättre lag och något helt annat att själva vara det lag som tar initiativet och för spelet.

Det största frågetecknet inför matchen mot Jonsered är nog hur Håkan Juhlin väljer att formera sitt mittförsvar. Oskar Johansson har tyvärr drabbats av ett återfall av sin knäskada och kommer inte att vara tillgänglig. Den andra ordinarie mittbacken Pontus Jakobsson har haft ljumskkänningar, men finns trots allt med i matchtruppen. Axel By spelade hela matchen med A-laget i träningsmatchen och skötte sig bra. Han spelade dessutom med ÖSK Söder i femman i går kväll och var riktigt bra på den nivån. Men med 90 tuffa minuter i benen lär han knappast vara aktuell för spel från start i morgon. Så det mesta lutar väl åt att det blir Simon Karlsson och Gustav Källberg som får vikariera igen.

Till ÖSKs hemsida säger Håkan, att laget är laddat och inriktade på att ta säsongens första trea. Följande trupp är uttagen för matchen:

Daniel Björnkvist, Adam Botvidsson , Axel By, Simon Enqvist (mv), Kalle Holmberg, Pontus Jacobsson, Fedja Jelecak , Haris Karahmet, Simon Karlsson, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Simon Leonidsson, Viktor Lindqvist, Miralem Malic, Claus Pedersen (mv), David Rohlén, Muamer Sepic och Andreas Ståhl.

Motståndarna från Jonsered har vunnit en match och spelat en oavgjord och står därmed på fyra poäng. Vinsten kom med 2-1 mot Skoftebyn och det oavgjorda resultatet via 2-2 mot Götene IF.  Lagets fyra mål har gjorts av fyra olika spelare – förra året gjorde laget 49 mål, men ingen spelare gjorde mer än sex stycken. Ingen uttalad målspruta i laget alltså, men många som kan göra och gör mål. Efter seriomläggningen år 2006 har laget varit ett stabilt div 2-lag, som varken kunnat utmana i toppen eller riskerat att åka ner i trea igen.

Matchen spelas den 30 april kl. 14:00 på Behrn Arena.

Jonsereds IF: Martin Viggeborn inför mötet med Örebro!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *