Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ljungskile i cupen

110429. Cupmatchen spelas den 11 maj.
Det blev faktiskt TV4 som fick vika sig, då matchdatum för ÖSKs cupmatch mot Ljungskile bestämdes. Klubbarna har kommit överens om att mötas den 11 maj och LSKs bortamatch mot Assyriska senareläggs till den 15 maj. För ÖSKs del ligger cupmatchen nu så bra den kan göra tidsmässigt med avseende på de allsvenska mötena med Kalmar och Malmö.

ÖSKs och LSKs spelscheman under den aktuella perioden:
06 maj ÖSK – Kalmar FF
08 maj Ljungskile – Öster
11 maj Ljungskile – Örebro SK
15 maj Assyriska – Ljungskile
15 maj MFF – ÖSK
19 maj Ljungskile – Landskrona
22 maj ÖSK – GAIS
23 maj Degerfors – Ljungskile

110428. Cupmatchen flyttas?
Matcherna i den tredje omgången av Svenska Cupen, där ÖSK möter Ljungskile SK på bortaplan,skall enligt spelplanen avgöras den 11 eller 12 maj. Nu skriver Ljungskileprofilen Bosse Wålemark i sin blogg Skrivna Ark, att det nog kan bli ett annat datum för cupmatchen. Anledningen är att LSK skall möta Assyriska den 13:e maj och den matchen skall sändas i TV4 Sport. Alltså inte något man kan flytta på eftersom TV-bolagens önskningar är det allra heligaste i den svenska fotbollsvärlden. Enligt Wålemark kommer matchen att senareläggas och att det är troligt att tidpunkten för LSKs match mot Landskrona kan komma att ändras. De båda lagens spelschemor under den aktuella perioden ser ut på följande sätt:

06 maj ÖSK – Kalmar FF
08 maj Ljungskile – Öster
11 Cupdatum
12 maj Cupdatum
13 maj Assyriska – Ljungskile, TV 4 Sport
15 maj MFF – ÖSK
19 maj Ljungskile – Landskrona
22 maj ÖSK – GAIS
23 maj Degerfors – Ljungskile

Sett ur ÖSKs synvinkel verkar det dock som om den 11 maj skulle vara en lämplig dag. Med tanke på att motståndet nog kan bli rätt så tufft går det knappast att åka till Västkusten med ett rent B-lag. Den 19 maj på LSKs Landskronadag skulle nog också fungera. Fast då får ÖSK en hel del resande till och ifrån Malmö och Uddevalla.

110425.
Svenska Cupens tredje omgång är nu lottad och för ÖSKs del väntar en svår bortamatch mot Ljungskile. Västkustlaget har startat årets Superetta på ett bra sätt och körde idag över upphausade Hammarby med hela 4-1. Förhoppningsvis kan Erik Nilsson dela med sig av några tips på hur man dyrkar upp deras försvar och stoppar deras anfall.

Annars har bortamatcherna mot Ljungskile på sätt och vis varit angenäma upplevelser de två senaste gångerna lagen mötts. Andra året i Superettan hade ÖSK hamnat i en tråkig trend mitt på säsongen, men i bortamötet mot LSK vände det. Robert Walker kvitterade hemmalagets ledning på nick en minut efter det att han blivit inbytt. Minuten därefter nickade Tomas Andersson in det vinstgivande målet.

År 2008, som var Sixtens första år vid rodret hade ÖSK en svag vår. Vändpunkten kom vid bortamatchen mot Ljungskile i början av juli. Det var nyförvärvet Robin Staaf som med en minut kvar till de nittio sköt matchens enda mål på en boll, som Micke Jidsjö bröstat fram till honom. <

Så även om det nog blir en svår match så bör ÖSKarnas minnen från de senaste två matcherna vara rätt positiva. Från det senaste mötet år 2008 finns det faktiskt kvar en hel del spelare i årets trupp. Då spelade nämligen: John Alvbåge, Patrik Anttonen, Bertin Samuel Zé Ndille, Magnus Wikström, Samuel Wowoah, Nordin Gerzic, Magnus Kihlberg, Fredrik Nordback, Eric Bassombeng, Kim Olsen och Roni Porokara från start med följande avbytare: Peter Westman, Robin Staaf, Robert Walker, Joakim Green och Michael Jidsjö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *