Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fullpoängare för Söder

Poänggörare mot Kumla BK: Haris Karahmet (2 assist), Axel By (1 assist), Mirza Basic (2 mål) och Julius Jadling (1 mål)

ÖSK Söder inledde div 5-säsongen på bästa sätt eller för att vara mer exakt, med en 3-1 seger på bortaplan över Kumla BK. Siffror kan dock bedra och det gör de i det här fallet. Med 10 minuter kvar hade man nog hos Söder varit nöjda med oavgjort 1-1 efter det att det storvuxna hemmalaget dominerat spelet i andra halvlek.

Det var Söder som tog ledningen i den första. Axel By, inlånad mittback från talangtruppen, slog en utsökt crosspassning upp till Julius ”Julle” Jadling ute till höger. Julle driver in mot mål och efter diverse försvarsmissar, så kan ÖSKarna ta ledningen med 1-0. Hemmalaget å sin sida hade bland annat tre ramträffar och ett antal missar i första halvlek. De skapade en hel del målchanser, men eftersom avsluten inte var av någon högre kvalitet så kunde ÖSK ändå gå till en rätt oförtjänt halvtidsledning.

Andra halvlek blev sedan rätt lik den första, även om hemmadominansen inte var lika kraftig eller ramträffarna lika många. Förmodligen var det så att krafterna började ta slut hos det fysiskt väl utvuxna hemmalaget. Det mesta av spelet fördes dock på Söders planhalva, men precis som i den första halvlek så blev avslutsförsöken inte mycket mer än just försök. Ett mål gjorde dock kumlingarna i mitten av andra vid en rörig efter-hörna situation.

ÖSKarna var tidvis rätt hårt tillbakapressade och det var i princip bara en för dagen mycket koncentrerad och greppsäker Joel Eriksson Andersson i ÖSK-målet, som tidvis höll laget kvar i matchen. Speciellt tyckte jag Joel kom ut väldigt bra på höjdbollarna, vilket var tacksamt med tanke på att hemmalaget nog hade i snitt en decimeter till godo på sina gäster. Vändpunkten eller vad man nu skall kalla det kom under de sista 10 minuterna. Tidigare i andra halvlek hade Haris Karahmet tvingats av efter en stämpling. Efter att ha fått återhämtat sig en kvart eller så var han dock kapabel att vara med de sista 10 minuterna. Lyckosamt, eftersom det var två framspelningar från honom till Mirza Basic, som bärgade trepoängaren för Söders del. Mirza jobbade hårt hela matchen och fick en hel del stryk av Kumlas fysiska mittbackar, så det var säkert mycket skönt för honom att få rulla in två bollar mot slutet av matchen.

Efter en riktigt fin kämpaseger finns det givetvis en hel del positiva omdömen att dela ut. Joel var som sagt riktigt bra i mål och framför sig hade han en svårpasserad mittbacksduo bemannad av Axel By och Jesper Källqvist. Kim Granlund Knutshed kom in i andra halvlek som vänsterback och såg riktigt bekväm ut med bollen på det svårbemästrade och gropiga underlaget. Detsamma gäller hans vänsterkantskollega Benjamin Andersson Westergård som hittade en hel del fria ytor och är lurig i sina dribblingar. Haris Karahmet och Mirza Basic, som stod för matchens två sista mål (trean kom för övrigt precis innan slutsignalen) skall givetvis också de få var sitt plus.

1 kommentar – kommentera

Joel Andersson

Joel Andersson heter jag…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.