Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Future Cup

ÖSKs 96-or tillbringar helgen i Göteborg för spel i Future Cup. Motståndare blir ett antal ”elitlag” från Sverige och de nordiska grannländerna. Turneringen spelas i ett traditionellt format med ett inledande gruppspel och därefter placeringsmatcher. Sex matcher om 2 * 30 minuter är man garanterade att få spela, så det blir en hel del fotboll denna helg för matchtruppen.

I ÖSKarnas grupp stöter man på Landskrona BoIS, BK Häcken och Tammerfors Pallo. Åtminstonde de svenska klubbarna brukar kunna komma med starka ungdomslag vilket borgar för en tuff turnering. I dag på förmiddagen möter man det finska laget och på eftermiddag Landskrona. I morgon förmiddag ställs man mot Häcken och den första placeringsmatchen spelas i morgon eftermiddag.


Match 6. ÖSK – Lunds BK 1-3.
Det blev bara en seger för ÖSK i turneringen och den kom i den allra första matchen. Därefter blev det bara förluster och några stora förluster. Avslutningsmatchen mot Lunds BK verkar heller inte ha varit något att skriva hem om. I alla fall har jag inte hört eller sett något. Nåja, förhoppningsvis har man lärt sig ett och annat och kan ta med sig de nya insikterna till nästa match, som spelas mot Degerfors på Stora Valla den första maj.

En bild från den inledande segermatchen mot Tammerfors Pallu. Till vänster är det Gustav Fardelin och till höger lagets målskytt Almir Tahiri. Killen i mitten kan jag tyvärr inte identifiera. Fotot inskickat av Peter Fardelin.

Match 4: ÖSK – Enskede IK 0-2 och Match 5: ÖSK – FBK Karlstad 0-5
Kontakten med lagledningen i Göteborg har varit avbruten under eftermiddagen och av resultaten att döma har man en del annat att jobba med. Inga mål gjorda och en hel drös insläppta. Det verkar som om luften gått ur gänget för tillfället. Det enda positiva i jämmerdalen är att man fått en relativt tidig avslutningsmatch mot Lunds BK i morgon förmiddag. Vilket i sin tur gör att man kommer hem till Örebro i vettig tid. Förhoppningsvis kan man hålla humöret uppe i truppen trots att resultaten inte gått lagets väg. Det kommer ju trots allt fler matcher.

Match 3: ÖSK – BK Häcken 2-5
Det blev en storförlust i sista gruppmatchen mot BK Häcken med 5-2 till Grabbarna från Hisingen.
– För många som inte kan hantera att hamna i underläge rapporterar lagledaren Björn Nordwall. Hängande skallar och spelare som byter ut sig självmant.

Raset betyder att ÖSK missade A-slutspelet på målsskillnad. Målskyttarna mot Häcken var Almir Tahiri och Max Bergkvist.

Placeringsspelet om plats 9-32 börjar under söndag eftermiddag. För ÖSKs del väntar Jönköpings Södra. Chans till revansch?

Match 2: ÖSK – Landskrona BoIS 0-2

I andra matchen blev det förlust med 0-2 mot ett rappt och tekniskt Landskrona. Våra grabbar hängde med bra stora delar av matchen och hade bra chanser. Laget fick straff men notoriske målskytten Almir Tahiri missade från 11 meter. Lite hängande huvuden i Sport och Bois höll undan. Gustav Fardelin bäst i ett tröttkört ÖSK.

Match 1: ÖSK – Tammerfors Pallo 2-1.
Från första gruppsspelsmatchen med 2-1 mot Tammerfors, bra passningsspel och effektiva avslut tog udden ur det storväxta o tuffa finska laget. Målen gjordes av Almir Tahiri och Andreas Klingström. Plusbetyg för Snabbe mittbacken Edwin Ahlnäs och defensive mf Max Bergkvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.