Oavgjort mot Djurgården i PAL

Joakim Åberg, Ahmed Said Hassan och Marcus Moore svarade alla för bra prestationer då ÖSKs 95-or spelade oavgjort mot Djurgården.

ÖSKs 95-or tog sin första poäng i pojkallsvenskan då laget idag på eftermiddagen spelade 0-0 mot sina gäster från Djurgårdens IF. Ett resultat som nog hälsades med en viss lättnad av ledarstaben efter de två inledande förlusterna i serien. Nu vet man trots allt att man är med i matchen och kan spela jämt med lagen som har större erfarenhet från spel i seriens elitdivisioner.

Trångt framför Jonathan Thuresson i ÖSK-målet. Foto: Peter Fardelin

Det var Djurgården som började bäst och med hjälp av en hög press så skedde det mesta av spelet på ÖSKs planhalva. Hemmalagets försvarslinjer med mittbackarna Joakim Åberg och Oskar Fardelin stod dock emot riktigt bra och det var inte så värst många bollar som nådde fram till Jonathan Thuresson i ÖSKs mål. Allt eftersom halvleken gick så kom ÖSKarna bättre in i spelet och var faktiskt närmast ett ledningsmål när August ”Agge” Viklund träffade ribban med ett långskott.

Marcus Moore håller rent på mittfältet i matchen mot Djurgården. Foto: Peter Fardelin.

Andra halvlek, då ÖSKarna spelade mot vinden, blev på många sätt en kopia av den första. Djurgården startade bäst, ÖSKarna åt sig in i matchen och Agge träffade ribban.

Många bra prestationer hos ett viljestarkt hemmalag från bland annat säkre Jonathan Thuresson i mål, det svårforcerade mittbackparet, den löpstarka mittfältsduon Marcus Moore och David Johansson samt snabbe och tekniske Ahmed Said Hassan till höger i anfallet.

Säkre mittbacken Oscar Fardelin förbereder ett uppspel. Foto: Peter Fardelin.