Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Västgötatripp för talanglaget

ÖSK Ungdom spelar i eftermiddag sin andra seriematch för året. Efter den olyckliga (eller kanske snarare misslyckade, eftersom en hel del var självförvållat) premiärmatchen, så skulle nog Julle & Co. önska sig en seger för att sedan kunna känna sig lite bättre till mods.

Eftermiddagens motståndare är helt okända för dagens ÖSKare och förmodligen även för gårdagens. Vänskapsmatchkontakterna sträcker sig inte så långt ner som till Trollhättan och i tävlingssammanhang har lagen inte haft sina öden seriemässigt sammanflätade på något sätt. Laget är på väg uppåt i seriesystemet. År 2007 spelade man för första gång ( i alla fall i modern tid) nationellt i div 3, förra året tog man sedan klivet upp till tvåan och förhoppningen är nu främst att man skall lyckas hålla sig kvar på den nya högre nivån.

Inför den här säsongen så har det varit en rejäl ommöblering i spelartruppen – nio spelare har lämnat och tio nya tillkommit. Gissningsvis har mycket av försäsongen gått åt till att spela ihop ett nytt lag. Resultaten från de tidiga träningsmatcherna var inte bra, men ju närmare säsongsstarten kom ju bättre blev de. I premiärmatchen ställdes man på bortaplan mot Jonsereds IF, en av seriefavoriterna, och klarade sig enligt egen utsagor rätt bra, även om det blev förlust med 2-1.

Information om laget från upptaktsträffen.

ÖSK Ungdom.
I årets första match tog ÖSKs talanglag ledningen två gånger men förlorade ändå med hela 5-2. Något man definitivt inte är van vid från ett lag som brukar kunna knipa åt rätt bra framför sin målvakt. Försvarsspelet såg tidvis rätt oorganiserat ut och det vill till att laget förbättrar sig på den punkten om man skall få några poäng med sig hem från trollhättebesöket. På hemsidan skriver ÖSK, att det blir följande trupp som skall ta sig an uppgiften att försöka spela hem dagens trepoängare:

Målvakter: Simon Enqvist, Claus Pedersen
Försvarare: Daniel Björnkvist, Axel By, Simon Karlsson, Gustav Källberg, Andreas Ståhl
Mittfält: Adam Eriksson, Fedja Jelecak, Kevin Larsson, Haris Karahmet, Viktor Lindqvist
Anfall: Adam Botvidsson, Anel Coralic, Kalle Holmberg, Miralem Malic, Muamer Sepic

Jämfört med den förra matchen saknas Pontus Jakobsson och  Simon Leonidsson, medan Axel By har tillkommit. För dagens laguppställning har nog Håkan Juhlin i första hand funderat på mittbacksbesättningen. Med båda av årets tilltänkta mittbackar (Pontus och Oskar Johansson) borta av en eller annan anledning, så får det bli Plan C för mittförsvarets del. Det troligaste valet blir väl att Håkan satsar på rutin och låter Gustav Källberg och Simon Karlsson täppa till i mitten. Båda spelade mittback en hel del förra året och klarar av positionen bra. Vill Håkan satsa yngre kan han låta Axel By spela vänstermittback på Simon Karlssons bekostnad. Denna kan i så fall flytta ut ett steg på vänsterkanten.

Att Simon Leonidsson saknas gör väl i dagsläget inte lika mycket. Det finns för ovanlighetens skull en hel del att välja på anfallsmässigt detta år. Det troligaste är väl att Adam Botvidsson får börja på någon av anfallskanterna, vilket tillför laget en både irrationell och snabb spelare. Håkans största problem är nog var han skall placera Kalle Holmberg i sin anfallstrio. Jag tycker att han ser bäst ut centralt där han kan röra om en del och fördela boll, men så här långt in på säsongen är det i allmänhet inte där han fått spela.

Matchen börjar kl. 15:00 och spelas på Nysätra IP i Trollhättan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.