Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Senior-DM lottad

Årets distriktscup ändrar nu karaktär från försäsongsträning till blodigt allvar. Gruppspelsfasen med lag från divisionerna 5, 6 och 7 är avklarad och i den 4:e omgången kommer de lag som överlevt gruppspelet att ställas mot distriktets lag från divisionerna 1-4. (ÖSKs allsvenska lag går sedan in i omgång 5).

Årets lottning bjuder på några intressanta matcher. Årets vinst- eller om det nu är en nitlott beroende på hur man ser det drog duon Lillån FK och Vretstorps IF. Segraren i den matchen kommer nämligen att få ÖSK på sin lott i den 5:e omgången.

Andra ”godbitar” i lottningen är mötet mellan fjolårets två finalister från Yxhults IF (med ÖSK Ungdoms Jörgen Gustafsson vid tränarrodret) och Rynninge IK. Ett rent Hallsbergsderby blir det när IFK möter Sköllersta. IFK spelar iofs. bara i femman, men de har skrapat ihop ett bra lag till i år och Sköllersta får nog spela bra för att kunna hämta igen bonusstraffarna. Av distriktets övriga storlag så får BK Forward åka till Kilsbergsvallen i Garphyttan medan Karlslund möter Östansjö.

Lottningen i sin helhet:

Yxhults IK – Rynninge IK
Närkes Kils SK – FC Assyriska
FC Höftskott – Hidingsta IK
IFK Hallsberg – Sköllersta IF
Fellingsbro GoIF – IFK Örebro
Nora-Pershyttan BK – Laxå IF
IFK Lindesberg – Öfvre Adolfsberg FC
Garphyttans IF – BK Forward
Östansjö IF – Karlslunds IF HFK
IF Eker Örebro – Lekebergs IF
Hovsta IF – IFK Kumla
Latorps IF – Örebro Syrianska IF
IK Sturehov – FK Bosna ´92
Mariebergs IK – Ervalla SK
Lillån FK – Vretstorps IF

Den 4:e omgången skall vara färdigspelad den 15:e maj och den 5:e då ÖSK kommer in den 15:e juni.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.