Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seger mot Sunne (2-1)

Semin Ujkanovic tog sitt ansvar som lagkapten och såg som tvåmålsskytt till att poängen blev kvar i Örebro.

 

ÖSKs 16-åringar besegrade på tisdagskvällen i den regionala P16-serien en fryksdalskombination från Rottneros och Sunne med siffrorna 2-1. Det var dock gästerna som med en svag medvind i ryggen kunde ta ledningen ca. halvvägs in i den första halvleken. På ÖSKarnas pluskonto noterades främst ett bortdömt nickmål (Sebastian Heimeryd) efter frispark och en straff i slutet av första, som förvandlades till varning för den förorättade (John Nydahl). Linjeman vinkade för straff efter det att John blivit fälld, men domaren som stod en bra bit ifrån måste ha missuppfattat vinkningen, eftersom han visade det gula kortet istället.

Nåja, straffen kom i stället i början av den andra halvleken efter en handssituation. Straffen slog sedan Semin Ujkanovic i mål hur säkert som helst. Målvakten i det ena hörnet och bollen i det andra. Med hjälp av en lätt medvind tryckte ÖSKarna sedan på ordentligt under andra halvlek och dominerade klart spelmässigt.

Ytterligare ett bortdömt mål (offside) hann man bland annat med plus en riktigt rökare i överliggaren av Benjamin Noorzay, innan Semin höll sig framme och rakade in en boll i en trasslig situation efter hörna med ca. 10 minuter kvar att spela. Sunne försökte efter att ha hamnat i underläge, att ta sig in i matchen igen, men orken verkade ha tagit slut och det var hemmalaget som hade mest krafter kvar för slutspurten. Något mer mål blev det dock inte – delvis på grund av en duktig värmländsk målvakt och delvis på en viss omständlighet i avslutningarna.

Bloggens utsände kunde glädja sig över en väl genomförd match och ett lag som visade god moral trots ett tidigt underläge.

1 kommentar – kommentera

sabina__u

duktig bror jag har!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *