Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Slarvigt spel gav stor förlust

Fedja Jelecaks två mål och kloka spel räckte inte alls till då ÖSKs talanger förlorade mot Ytterby med 2-5. (Arkivbild).

ÖSKs talanglag fick en kalasstart då årets div 2-spel inleddes på Behrn Arena. Redan i den 8:e minuten gav Fedja Jelecak hemmalaget ledningen på en stolpretur efter skott av Miralem Malic. Ytterby vars försvarsspel verkat rätt oorganiserat vid ledningsmålet tog dock inte baklängesmålet speciellt hårt utan skapade flera chanser framför ÖSK-målet. Ändå kändes det rätt onödigt då de kunde kvittera efter ytterligare 8 minuter. Ett inspel från ÖSKs vänsterkant når in till en omarkerad anfallare vid bortre. Claus är på bollen, men kan inte förhindra att bollen går in via stolpen.

Ny ledning på straff.
ÖSK med mest av boll och spel kan dock ta ledningen ytterligare en gång. Efter en hörna går en försvarare för hårt åt Gustav Källberg i Ytterbys straffområde och Fedja sätter den resulterande straffen hur säkert som helst. Efter ledningmålet skapar ÖSK flera bra chanser utan att dock lyckas pilla in bollen. Närmast är väl mittbacken (!) Gustav Källberg som väggspelar sig igenom tillsammans med Simon Leonidsson, men han kommer till slut för nära och målvakten kan täcka ut bollen till hörna. Rätt ologiskt blir det istället Ytterby som gör nästa mål. Ett kanonskott i krysset från långt håll – mycket snyggt men inte en tillstymmelse till press på bollhållaren från ÖSKs sida. Inte nog med det, tre minuter senare tar gästerna ledningen. Simon Karlsson hänger inte med en anfallare på vänsterkanten och denne får iväg ett skott som går in i ÖSKs bortre.

Ras i början av andra.
I andra halvlek kommer hemmatalangerna ut för att försöka ta nya friska tag, men det blir Ytterby som får anteckningarna i målprotokollet. Svagt och förvirrat försvarsspel två gånger om gör att gästerna kan ta sig fram till 5-2 redan fem minuter in på den andra halvleken. Därefter blir det rätt avslaget spel. ÖSK kan inte skapa några chanser att tala om och Ytterby behöver med sin tremålsledning inte göra det. Ändå skapar de och missar några chanser – bland annat nickar Gustav Källberg bort en boll på mållinjen. ÖSK-chanser var det däremot tunnsått med. Närmast var väl den just inbytte Adam Botvidsson som efter hörna sköt gästernas målvakt i ansiktet (tror jag, målvakten blev i alla fall liggande några minuter).

Håkan Juhlin var påtagligt missnöjd över matchförloppet:
– Vi gör en helt godkänd insats fram till den 37:e minuten. Därefter vet jag inte vad som händer när de får göra fyra mål på 10 minuter. Individuella misstag gör att vi i princip spelar fram dem till alla målen.

Bara godkänt för Fedja.
Godkänt ville Håkan bara ge till Fedja Jelecak. Inte bara för hans två mål utan också för att han verkade vara den ende som tänkte fotboll av ÖSKarna i dagens match. Jag vill nog även plussa för Adam Botvidsson som såg rätt hygglig ut när han sent omsider blev inbytt. Annars var det väl inte så mycket som fungerade som det var tänkt innan matchen.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Ytterby IS 2-5 (2-3)
09. 1-0 Fedja Jelecak (Miralem Malic)
17. 1-1 Leandre Ayewubo
32. 2-1 Fedja Jelecak (straff)
38. 2-2 Robert Vilahamn
42. 2-3 Tomas Eriksson
50. 2-4 Tomas Eriksson
52. 2-5 Robert Vilahamn

Varningar:
Andreas Ståhl (sparkade ner motståndare)

Publik: 110

Laguppställning.
Målvakt: Claus Pedersen
Försvarare: Daniel Björnkvist, Gustav Källberg, Pontus Jakobsson, Simon Karlsson (59)
Mittfält: Viktor Lindqvist (76), Adam Eriksson, Fedja Jelecak
Anfall: Simon Leonidsson, Miralem Malic, Kalle Holmberg (66)

Ersättare: Simon Enqvist (mv), Adam Botvidsson, Haris Karahmet, Kevin Larsson (76), Andreas Ståhl (59)


110416. NA: Mardrömsminuter bakom ÖSK Ungdoms fiasko
110417. Ytterbys IS: Vinst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *