Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Upptaktsmöte för div 2

Göteborgarna har en tradition med upptaktsmöten för sina div 2-lag, vilket är riktigt trevligt. För div 2 Norra Götaland var det i år seriens storfavorit Gunnilse IS som stod som arrangör. De skriver några rader om träffen på sin hemsida. Tio av tolv klubbar var företrädda – saknades gjorde Rynninge och KB Karlskoga. Rynninge har dock varit vänliga att lägga ut länkar till deltagarnas presentationer där de skriver hur spelarrörelserna sett ut, vad man siktar på i serien etc. Bloggen tackar givetvis Rynninge för detta utmärkta initiativ. Här är länkarna till de olika lagens presentationer:

Assyriska BK
Carlstad United
IK Gauthiod
Gunnilse IS
Götene IF
Jonsereds IF
KB Karlskoga
Rynninge IK
Skoftebyns IF
Tibro AIK
Ytterby IS
ÖSK Ungdom

En av frågorna i enkäten var vilka lag man trodde skulle komma etta, tvåa och trea i serien. Det är helt klart så att Gunnilse är en överlägsen favorit till seriesegern. Om man ger de olika tipsalternativen 3,2 resp 1 poäng. så tog Gunnilse hem 30 av 36 möjliga placeringspoäng. Alla klubbar med undantag av ÖSK Ungdom hade Gunnilse med som ett av de tre lagen i toppen – ja, det var bara ett fåtal av dem som hade dem på en annan plats än förstaplatsen.

Nu hade väl den här ekäten en viss geografisk bias. Lagen från göteborgsområdet tenderade i första hand att rösta på klubbar man känner till dvs på varann, medan de mellansvenska lagen gärna hade sina favoriter längre norrut. Två klubbar hade faktiskt ÖSK som seriefavoriter – det var Rynninge och Götene (som ÖSK spelat mot under försäsongen och tydligen imponerat på. Hos Rynninge vet man vilka kvaliteter som finns hos ÖSK, men vet antagligen rätt litet om göteborgslagen.

Min egen uppfattning är att ÖSK som vanligt kommer att ha speciellt svårt vid bortamatcherna på dåligt naturgräs och därför inte kunna vara med att utmana om en serieseger- även om spelarmaterialet skulle tillåta det. Det är ett underlag som talangerna i princip aldrig kommer i kontakt med om man undantar några seriematcher på vårkanten. Årets alla träningsmatcher har man spelat på konstgräs, så det blir väl en chock när man springer ut på Nysätra IP i Trollhättan den 22 april. En av fördelarna med att spela i götalandsserien denna säsong är att man får resa söderut till planer som rimligen hunnit längre och blivit bättre än i Svealand under våren.

Placeringstipsen:

Gunnilse: 30
Carlstad United: 11
ÖSK Ungdom: 9
Assyriska BK: 9 (ÖSKs seriefavorit)
Ytterby IS: 8
Jonsered: 3
Rynninge: 1

Jonsereds IF: Upptaktsmöte med Tore & Martin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.