Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Åttan lottad och klar

Distriktsförbundet har nu kommit så långt att även lagen i div 8 har fått serietillhörighet och matchplanering klar. I åttan spelar detta år enbart andra- och i vissa fall tredjelag. De förstalag som förra året inte klarade av att för egen maskin ta sig upp till div 7 har inför denna säsong blivit tvångsuppflyttade. Åttan är alltså en ren reservlagsserie. Till skillnad mot hur det var för några år sedan är man dock anknutna till det ”riktiga seriesystemet”. Andralagen kan flyttas upp ända till div 5 om resultaten medger detta. (Vilket de sällan gör).

Precis som i fjol har ÖSKs fotbollsfamilj ett lag som spelar i div 8. Laget heter officiellt ÖSK Söder 3 och internt lystrar de till benämningen ÖSK Söder, juniorer. Truppen tränas av Jimmy Wallin och Valeh Gafarov Enqvist.

Laget har haft turen att hamna i div 8 Mellersta, vilket innebär att resorna med undantag för en tur till Mullhyttan inte blir så långa. Seriekonkurrenter är följande lag: Hovsta IF 2, IK Sturehov 3, Marieberg/Öfvre 2, Mullhyttans IF 2, Närkes Kils SK 2 samt Pars FC Örebro 2. Det blir alltså bara 7 lag i serien. Första matchen spelas för Söders del den 15 maj mot kombinationslaget från Marieberg och Öfvre Adolfsberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.