Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust i DM

Målgörarna Kalle Ardeman, Johan Gynhammar och Kalle Jansson ser så där lagom glada ut efter att ha besegrats av IFK Lindesberg i Distriktscupen.

 

ÖSK Söder förlorade den avslutande gruppspelsmatchen mot IFK Lindesberg i distriktscupen på söndagseftermiddagen. Efter att ha hamnat i ett 3-0 underläge på en halvtimme (bonusstraff plus två spelmål) väcktes ändå vissa förhoppningar om anslutning, när Kalle Ardeman gjorde 3-1 efter ett fint hemmaanfall några minuter senare. Några fler mål före halvtid blev det dock inte och det var istället Lindesberg som gjorde 4-1 efter en timmes spel. Söder kom dock tillbaka och Kalle Jansson gjorde vad som mycket väl kan bli årets mål på Ekäng. Så gott som ute vid hörnflaggan och nästan utan någon vinkel alls smäller han in en reducering genom ett kanonskott som gick ribba in.

Söder repade mod efter sitt andra mål och började för första gången få till en allvarligt menad press mot gästernas försvarsområde. Johan Gynhammar gjorde 3-4 med 20 minuter kvar och ytterligare mål låg i luften. Men som så ofta vid denna typ av situationer blev det motståndarlaget som istället gjorde mål på en kontring. Riktigt snyggt var det faktiskt också.

ÖSK Söder fick inte till det i denna match. Det såg ut som en match mellan ett seniorlag och ett juniorlag och det var det ju också. Söders spelare kunde inte få igång det bolltempo som hade behövts för att manövrera ut sina större och trögare motståndare. Försvarsspelet var tidvis naivt och anfallarna hade väldigt svårt att komma till avslut. Positivt var den moral laget visade när man vägrade att ge upp trots underlägen med både 3-0 och 4-1. Negativt var att laget drog på sig hela sex varningar – de flesta för tjafs och klagomål på domsluten. Det vinner man inga matcher på.

Det finns nog en hel del för Björn Juhlin & Co. att jobba med under de två och en halv vecka som återstår till seriepremiären den 28 april.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.