Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Pojkallsvensk premiär

En trupp bestående av de bästa av ÖSKs 95-or (huvudsakligen) spelar på lördagen sin pojkallsvenska premiärmatch. Årets PAL-trupp har tack vare fjolårstruppens (-94-ornas) starka insats fått ta steget upp till pojkallsvenskans elitnivå. Detta innebär tuffare motstånd och längre resor. (Det finns bara tre serier på den högsta nivån). För motståndet i premiärmatchen svarar Örgryte IS. Matchen spelas på Ekäng med start kl. 14:00.

95-orna spelade förra året i 15-åringarnas regionalserie. Denna liksom slutspelet mot lagen från den östra regionsegern vann ÖSKarna, så laget borde vara rätt väl förberett inför uppgiften. I matchtruppen ingår tre övervintrande 94-or från fjolårets trupp, vilka alltså inte gått över till ÖSK Söder. Det är David Johansson, Joakim Åberg och målvakten Jonathan Thuresson. Dessutom deltar givetvis även Lukman Murad, som är född 1996 (men som ändå representerade PAL-laget) förra året.

Tillägg 110410: Gästerna från Örgryte var ofina nog att köra över hemmapojkarna med 2-0. Den kraftiga vinden präglade matchbilden och det verkade som om göteborgarna var vanare med att det blåser. Matchen stod oavgjord i halvtid efter det att ÖSK haft medvind om än inte så mycket av bollen. I början av andra tog ÖISarna ledningen och kunde halvvägs in i den andra halvleken öka på sin ledning. Mot slutet av matchen visade sig hemmalaget några gånger i motståndarnas straffområde, utan att dock skapa så mycket i chansväg. Sjukdomar och några saknade nyckelspelare förklarar delvis det svaga resultatet plus det faktum att motståndarna i princip var ett år äldre. Serien är öppen för spelare upp till 17 år medan så gott som samtliga ÖSKare fyller 16 i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.