Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Karlslund gjorde målet

ÖSKs talanglag förlorade för första och sista gången denna försäsong, då de mötte Karlslund på bortaplast. KIFs vinst var både rättvis och odiskutabel sett till spelfördelningen, men ÖSK-arna saknade inte chanser – bland annat träffade Kalle Holmberg stolpen.

Det blåste friskt på Karlslund Arena då ÖSKs talanglag spelade sin sista träningsmatch inför nästa veckas div 2-start. ÖSKarna valde att starta med en kraftig medvind i ryggen – något som dock inte verkade att ge någon speciell fördel. För det var framför Claus Pedersen i ÖSKs mål som det mesta av spelet tilldrog sig – eller i alla fall på ÖSKs planhalva. Det var enbart ett inspirerat spel i gästmålet, som gjorde att halvtidsresultatet var både oavgjort och mållöst. Framför allt en enhandsräddning typ handbollsmålvakt på ett närskott från KIFs giftige anfallare Isaac Kiese Thelin imponerade.

I andra halvlek var det ombytta roller (vindmässigt). Hemmalaget anföll med vinden i ryggen och testade Claus med flera hårda skott från distans – något som ÖSKarna inte alls försökt sig på när de hade medvinden på sin sida. Ändå verkade det under den första kvarten i andra halvlek som om talangerna möjligtvis var på väg in i matchen. I den 58:e minuten var laget till och med ytterst nära ett ledningsmål efter det att Kalle Holmberg träffat stolpen från distans. Men närmare kom laget egentligen aldrig i sin jakt på ett bortamål.

Efter ÖSKs kvart så tog KIF hand om det mesta av spelet igen och i den 69.e minuten kom vad som vid det laget framstod som ett oundvikligt ledningsmål. Ett något oorganiserat ÖSK lät sina motståndare passa sig igenom den sista försvarslinjen och Daniel Karlsson kunde ohotad rulla in matchens enda mål. Som så ofta sker i matcher av den här typen blev spelet om möjligt ännu mer oorganiserat i takt med att frysande spelare på bänken byts in mot sådana som hållit värmen uppe på planen.

Håkan Juhlins kommenterade efter matchen sitt lags insats med att: ”Det här var inte alls bra”. Efter en stunds betänketid höll han dock med om att Claus Pedersen i ÖSK-målet hade varit riktigt bra och dessutom att Kevin Larsson visat prov på engagemang och energi på sin gamla hemmaarena.

Matchfakta: Karlslunds IF HFK – Örebro SK Ungdom 1-0 (0-0)
69. 1-0 Daniel Karlsson

Laguppställning:
Målvakt: Claus Pedersen
Försvarare: Daniel Björnkvist, Gustav Källberg, Pontus Jakobson, Simon Karlsson (72)
Mittfält: Kevin Larsson (58), Adam Eriksson, Viktor Lindkvist (81)
Anfall: Kalle Holmberg, Adam Botvidsson (76), Simon Leonidsson (69)

Ersättare: Anel Coralic 69), Haris Karahmet (81), Miralem Malic (58), Muamer Sepic (76), Andreas Ståhl (72)

Karlslunds IF: Seger i genrepet
ÖSK: Förlust i genrepet för ÖSK U

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.