Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ung domare mot Syrianska

Det blir Andreas Ekberg som dömer fredagsmatchen mellan ÖSK och Syrianska- ett för de flesta okänt domarnamn. Inte så konstigt eftersom han bara är 26 år gammal och hans insatser på allsvensk nivå inskränker sig till 9 matcher. I Superettan har han dock varit med på plan betydligt oftare eller närmare bestämt 54 gånger.

Det blir dock inte första gången han dömer på Behrn Arena. År 2009 fick han ta hand om avslutningsmatchen mellan ÖSK och Trelleborg, en så vitt jag kommer ihåg rätt händelsefattig match som slutade 1-1. Ett gult kort delade han då ut och det gick till Dennis Melander. Den allsvenska debuten gjorde han redan år 2007, då han som 22-årig fjärdedomare fick hoppa in efter det att en skada drabbat Daniel Stålhammar. Debuten som domare ”på riktigt” fick han göra i juli två år senare, då han var den 23:e mannen på plan i mötet mellan Gefle och Helsingborg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.