Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Seger för talanglaget

Ett snabbt mål för ÖSK Ungdom och så var matchen i princip över. Simon Karlsson gjorde redan i den andra minuten det mål som gav ÖSK Ungdom segern, då de mötte div 2-laget (Norra Svealand) Gamla Uppsala SK. Efter hörna väggspelade Simon med Daniel Björnkvist och sköt sedan ett rätt löst skott mot första. Hela GUSKs försvar inkl. målvakten stod på hälarna och så var det 1-0. Sedan hände det inte så mycket mer – i alla fall inte chansmässigt framför målen. Närmast en andra anteckning i målprotokollet var faktiskt gästerna, som i första halvlek hade ett motat skott i stolpen, samt en ribbträff efter en rörig hörnsituation.

Håkan Juhlin var trots ett rätt torftigt spel ändå nöjd  efter matchen.
– Man får i åtanke att vi  hade en tuff match mot A-truppen så sent som i torsdags. Idag hade vi en bra dag på jobbet, men utan att glänsa. Vi är nöjda med att vi kunde ta hem segern, sammanfattade han.

Ett problem som Håkan hade att lösa innan matchen var att han nästan bara hade vänsterfotade försvarare tillgängliga. Oskar Johansson, som är på väg tillbaka efter sin knäskada, stod av säkerhetsskäl över matchen, men satt ändå med på bänken som moraliskt stöd för sina yngre lagkamrater.  Jobbet som högermittback fick i stället Axel By (-93) ta, medan Pontus Jacobsson som vanligt spelade till vänster. Axel, som haft en del skadeproblem under våren, spelar normalt vänsterback. Under de två senaste matcherna har han dock fått komma in som mittback och idag fick han det förtroendet från start. Defensivt skötte han sina uppgifter på ett utmärkt sätt, offensivt såg det till och ifrån lite tveksamt ut, vilket Håkan efter matchen förklarade med svårigheten för en vänsterfot att spela till höger.

Den bästa perioden för hemmalaget hade talangerna under den första delen av andra halvlek.
– Vi talade om en del saker under pausen och därför fick vi med Kalle Holmberg på ett bra sätt i spelet under andra halvlek, förklarade Håkan. Under en första bollsvulten halvlek var han i princip osynlig, sånär som på några väl tagna frisparkar. I andra med bolleveranser som fungerade visade han som vanligt prov på både överblick och finurlighet. Efter det att Håkan börjat byta spelare efter en timmes spel, gick dock initiativet över till GUSK, som utan framgång  jagade ett kvitteringsmål.

Bäst för dagen i ett rätt blekt hemmalag var Pontus Jacobsson som är på väg att utvecklas till en riktig mittbacksklippa. Adam Eriksson på mittfältet är tillbaka efter skada och var framgångrik både defensivt och offensivt med sin kreativitet (och sina tvåfotare).

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Gamla Uppsala SK 1-0 (1-0)
2. Simon Karlsson (Daniel Björnkvist)

Laguppställning:
Målvakt: Nils Carlsson
Försvar: Daniel Björnkvist (k, 64)), Axel By (72), Pontus Jacobsson, Simon Karlsson
Mittfält: Viktor Lindkvist (72), Adam Eriksson, Kevin Larsson
Anfall: Adam Botvidsson (64), Kalle Holmberg (77), Anel Coralic(64)

Ersättare: Claus Pedersen (mv), David Johansson(64), Oskar Johansson (ej inbytt) Haris Karahmet (77), Simon Leonidsson (64), Miralem Malic (64), Muamer Sepic (72), Andreas Ståhl (72)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.