Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Säkert vårtecken

Jag missade det faktiskt med några dagar får jag lov att tillstå, men årets första nationella fotbollsmatch har redan spelats. Första paret ut var BKV Norrtälje och Täbylaget IK Frej. De möttes i den svenskaste av cuper och det blev Norrtälje som får spela minst en match till. Det behövdes dock hela 21 mål innan matchen var avgjord efter det att det stått 4-4 efter 120 minuter.

För Örebrodistriktets lag dröjer det dock ytterligare en dryg vecka innan det blir dags för cupen. Axbergs IF (div 5) verkar av någon anledning att ha avstått sin hemmafördel till sina motståndare från IFK Mariestad (div 3). Normalt skall ju laget med den lägsta divisionstillhörigheten få hemmamatchen, men av någon anledning har man avstått från den fördelen. Kanske lockade en bussresa till Mariestad mera? Matchen spelas hur som helst den 19 mars.

Samma dag och inte så långt därifrån spelar även ÖLFFs andra cup-lag (utöver ÖSK då). Det är Karlslunds IF som möter IFK Skövde. Båda lagen hör hemma i div 3 och KIFarna som sett starka ut på försäsongen bör nog ha goda möjligheter att ta sig vidare i tävlingen. Gör de det får de i så fall möta segraren mellan KB Karlskoga och Skövde AIK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.