Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

De klubblösas turnering

När Joakim Runnemo igår berättade för Expressen, att han egentligen tänkt vara med på de klubblösas tränings- och matchläger, men tackat nej på grund av sina pågående förhandlingar, fick jag närmast uppfattningen att det enda som saknades var en penna – eller något åt det hållet. Idag har Fotbolltransfers.com lagt ut deltagarlistan på den svenska truppen och då känns det väl nästan som om anledningen till Runnemos nej tack var ett konstaterande, att i den samlingen hör han inte riktigt hemma.

Det är nämligen en på det hela taget okänd samling spelare som åkt till Oslo för att träna och visa upp sig. Av deltagarna är det väl i stort sett bara Benny Lekström som lyckats göra sig ett namn i fotbollssverige. I övrigt handlar det i bästa fall om spelare som fått sparken av klubbar i botten av fjolårets Superetta. Samt en hel del helt okända namn. Örebro verkar för övrigt att ha med en deltagare vid namn Bemvindo Kimenga. Det är en spelare från IFK Örebro, som tidvis spelat i deras andralag (div 5). (Möjligen besläktad med fjolårets Södertränare Kimenga Kitambala).

Kvaliteten på årets spelarutflykt har alltså sjunkit så pass kraftigt, att det väl knappast ens är intressant att se de sk. landskamperna. Uppenbarligen lockade några veckor i Turkiet under Olivier Cabreras ledning betydligt mer än en vecka i Oslo med Magnus Ehrlingmark.

3 kommentarer – kommentera

Mackan

Var inte Thomas Magnusson en väldigt duktig mittback i TFF en gång tiden som även fick hänga med på ett av dessa januariläger med landslaget?

Ficedula hypoleuca

Jo, det är nog samma spelare. Men hans karriär har inte gått åt rätt håll sedan dess.

Han dök så småningom upp i IFK Norrköping, där han spelade i tre år. Sedan fick han nog sparken av dem och gick över till IK Sleipner (div 1). I början av detta är representerade han Taranto Sport (serie C1), där han knappast fått någon speltid alls (2 matcher).

Han är född 1978, så det borde finnas några mittbacksår kvar i honom. Om jag kommer ihåg från den tid han spelade i IFK Norrköping var han rätt orörlig.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Thomas_Magnusson_%28fotbollsspelare%29

Mackan

Således inte något alternativ för ÖSK. Och ja, håller verkligen med dig. Runnemo har inget i det sällskapet att göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.