Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Andreas Haddad till ÖSK

110105 em.
Ja, det gick till och med snabbare än vad jag trodde att det skulle göra. ÖSK går idag på eftermiddagen ut med meddelandet att man tätat Kim Olsen-hålet i anfallets mitt. Fast i något omskrivna ordalag.

Fotbolltransfers: Haddad nobbade utlandet och Hammarby: ”ÖSK kändes rätt”


NA:s inte alltför fantasifulla rubrik efter det att ÖSK och Haddad kommit överens om ett kontrakt. Fördelen för NA är förstås, att den kan användas för alla offensivt lagda spelare oberoende av vem som värvats. Själva ”artikeln” håller väl ungefär samma nivå som rubriken och är i princip bara en omstuvning av ÖSKs pressmeddelande. Tidningens trogna papperskunder lovas dock mer information i övermorgon.

NA verkar rätt snabbt ha insett, att man kanske var något för sparsam med information om Haddad. Speciellt som pappertidningen inte kommer att bäras ut förrän i övermorgon. Så det blev en nätartikel till i alla fall.

NA: ”ÖSK spelar roligaste fotbollen”

110105 fm.
Nästa namn som förs fram som en trolig ÖSK-värvning är Andreas Haddads. Det är Sportbladet som fått upp spåret och Haddad nekar inte direkt till att han haft kontakter med ÖSK. Snarare är det så att det verkar som om han redan börjat planerat för en resa till Turkiet nästa vecka. Med en viss reservation för precisionen i Sportbladets citat.

Sportbladet: ”Jag har saknat allsvenskan”
Wikipedia: Andreas Haddad
Svenska Fotbooförbundet: Andreas Haddad
Fotbolltransfers: Andreas Haddad
YouTube: Andreas Haddad highlights 2010 (video)

Jag har inte annat än en flyktig uppfattning om Haddad. Som spelartyp ligger han väl någonstans mitt emellan Kim och Paulinho. Bättre på fötterna än Kim och gör en del mål.

Som person verkar han – i alla fall tidigare – ha varit något av en strul-pelle, som ofta bytte lag. Omskrivet blev hans uppsägning av sitt första kontrakt med Assyriska, då han per SMS meddelade klubbens tränare José Morais, att han inte längre var tillgänglig. Syftet var då uppenbarligen att han vill få sparken för att kunna söka sig vidare i fotbollskarriären.

Sedan dess har det väl inte direkt gått spikrakt. Till och ifrån har han dessutom representerat Assyriska, när han inte haft något annat att välja på. Den senaste sejouren i Södertälje var under den andra halvan av fjolårets säsong, då han presterade mycket bra med 8 mål på 14 matcher.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.